Povestea Marisei Hamamoto este una plină de forță și de inspirație, care oferă porția necesară de entuziasm și motivație oamenilor, învățându-i să-și ducă până la capăt visurile cu o determinare și credință de nezdrundicat. Ea a reușit să treacă prin labirinturile vieții în pași de dans, cu grație, exaltare și încredere.
Marisa Hamamoto a crescut în California, Statele Unite, visând ca într-o bună zi să devină dansatoare profesionistă. Ca balerină adolescentă aspirantă, ea s-a ambiționat să dea tot ce e mai bun pe scenă, reușind astfel să primească burse de merit la unele dintre școlile de balet de top, printre care și prestigioasa Academie de Balet Kirov, din orașul Washinghton. După absolvirea liceului, Marisa a intrat direct în circuitul de audiții, în speranța că va găsi un loc râvnit la o companie de balet. Chiar și după o mulțime de audiții eșuate și de profesori de balet care nu au încurajat-o prea mult, ea și-a urmat visul în care credea cu o ambiție de netăgăduit .
Având origini japoneze, Marisa a dorit să se conecteze cu rădăcinile ei și să se cunoască mai bine pe sine, așa că s-a mutat la Tokio, fiind acceptată la Universitata Keio, numită ,,Harvardul Japoniei”. Curriculum riguros de la această universitate nu a împiedicat-o pe Marisa să continue să se antreneze și să ia cursuri regulate de balet, precum și de dans contemporan în afara școlii, reușind astfel să stabilească un echilibru între dans și studiu. Viitorul ei ca dansatoare de balet contemporan arăta promitățor. În plus, aceasta a absolvit universitatea cu cele mai mari onoruri.
Totul părea perfect, niciun nor nu îi amenința cerul… Marisa dansa și avea în plan să-și continue studiile la un nivel superior – când, în mijlocul unui curs de dans modern, a simțit o furnicătură în cotul stâng și a căzut brusc pe podea, fără să poată să-și mai miște membrele sau să se deplaseze. Ulterior, Marisa a fost diagnosticată cu infarct al măduvei spinării, o afecțiune neurologică severă, care a lăsat-o paralizată de la gât în jos. Medicii i-au dat un pronostic sumbru: nu va mai putea mearge niciodată și chiar dacă starea ei i s-ar îmbunătăți, boala ar putea să o lovească din nou.
Țintuită la pat, fără să poată face terapie fizică și fără să-și miște picioarele sau brațele Marisa a început să se vizualizeze mental în sala de balet, cum încearcă mici mișcări cu picioarele. După două luni de spitalizare, ea s-a vindecat în mod miraculos, uimind pe toată lumea. Determinarea ei neabătută de a dansa din nou, atitudinea ei pozitivă și forță emoțională neînfricată, i-au readus mobilitatea. Cu toate acestea, în timp ce recuperarea ei fizică se producea mai repede decât oricine și-ar fi imaginat, Marisa avea să sufere timp de mai mulți ani de sindrom de stres post-traumatic (PTSD), cauzat de temerile că boala poate reveni oricând.
,,Cel care a dansat odată, o va face mereu”…, parcă asta își gravase Marisa în minte și în inimă. Marisa era convisă că noi toți avem un dansator în interiorul nostru, iar el poate face lumea mai plină de sens. În cazul ei, a făcut. Dansatoare din Marisa și visul de a fi balerină într-o zi, i-au dat Marisei forța de a-și depăși temerile și de a ieși învingătoare. De fapt, prin aceste serpentine existențiale, i-a rămas o singură constantă: pasiunea pentru dans.
Purtată de un nou mesaj și de o nouă misiune în viață, Marisa a pășit cu încredere spre un nou gen de dans, încercând să pătrundă tainele dansurilor de societate – salsa, tango, swing – și sfârșind prin a se îndrăgosti de mișcările partenerului de dans. Ea a descoperit că dansul partenerului nu era doar o modalitate excelentă de a-și recăpăta mobilitatea, dar prin această nouă formă de dans ea avea ocazia de a-și face prieteni noi, de a-și depăși limitele artistice și umane, spiritul ei fiind înălțat. Marisa a constatat că dansul partenerului sparge barierele și are rol transformator pentru toți cei care dansează împreună.
În prezent, Marisa se simte mândră și binecuvântată să fie dansatoare profesionistă, coregraf și instructor. Ca o modalitate de a-i ajuta să-și recapate dragostea și pasiunea pentru dans pe cei care continuă să trăiască cu paralizie, ea a fondat compania Infinite Flow – o companie de dansuri de societate pentru cei aflați în scaune cu rotile, fiind, de fapt, prima companie de dans profesionist din America. Aceasta încorporează dansatori cu sau fără dizabilități, pavând calea spre noua generație. Infinite Flow reprezintă mai mult decât o companie de dans. Ea este o mișcare socială care sprijină incluziunea.
Marisa consideră că dansul este un mijloc puternic de transformare și reabilitare și că toată lumea merită să danseze. Ea își dorește ca prin împărtășirea poveștii și a puterii dansului să facă o diferență în lume.
Drumul Marisei spre recuperare – de la paralizia bruscă la vârsta de 20 de ani, la dansatoare profesionistă, coregrafă, actriță, vorbitor inspirațional, fondator și director artistic al companiei de dans Infinite Flow, la ceea ce este ea astăzi – a determinat-o să iasă afară din zona ei de confort și să facă o călătorie fizică, psihologică, emoțională, socială și spirituală.
Felicitari pentu aceasta postare. O poveste de viata impresionanta si o pesoana cu o mare pasiune si vointa de otel.