Pentru o persoană cu dizabilități este foarte importantă accesibilitatea, să fie cât mai independentă, să se poată deplasa singură și să participe deplin la viața socială. Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități motorii, pentru a le face viață mai ușoară și mai apropiată de normalul societății din ziua de astăzi, compania Comfort Systems a decis să construiască, în premieră, în România, scaune rulante electrice.
Compania S.C. Integrate Comfort Systems S.R.L a fost fondată în anul 2019, în județul Iași, având ca obiect de activitate principală fabricarea componentelor electronice și mecanice ale diferitelor dispozitive de natură motorie.
,,Din analizele efectuate cu mare atenție asupra nevoilor din piață, am identificat faptul că există o cerere foarte mare de dispozitive pentru persoanele cu diverse probleme motorii. Prin focus-grupurile efectuate cu utilizatorii acestor dispozitive, personalul nostru a identificat o serie de nevoi si astfel am încercat sa fim aproape de ei, să le ascultam cerințele și să obținem cele mai bune produse.
De la proiectarea componentelor mecanice prin programe de tip CAD de ultimă generație, inginerii noștri au dezvoltat mai multe produse pe care le-au supus ulterior unor serii de teste mecanice si fizice pentru a verifica rezistența materialelor, a componentelor dar și în vederea certificării acestora”, a declarat Ciprian Lucaci, reprezentantul companiei.
Potrivit sursei citate, compania a beneficiat de un grand Start-up ce a ajutat la punerea în mișcare a ideilor. Pe lângă acestea, compania importă diverse componente și produse încercând astfel o diversificare a acestora, beneficiarul fiind în mod direct clientul.
Scaunul rulant acționat electric, dezvoltat de compania ieșeană, este clasificat ca produs de mobilitate de clasă I, putând fi folosit atât în interior, cât și în exterior. Acest scaun cu rotile este adecvat pentru utilizatori de până la 120 kg. Designul scaunului și spătarului se potrivește cu forma fiziologică a corpului uman și oferă utilizatorului o senzație confortabilă de călătorie, contribuind la menținerea unei poziții bune în șezut.
Scaunul rulant este dotat cu sistem de frânare pe ambele părți, inclusiv pe mânerele din spate, ceea ce îl face să fie ușor de gestionat. În plus, este echipat cu centură de siguranță și sistem anti-răsturnare poziționat în spate. Roțile din spate nu necesită umflare, astfel că nu există pericolul de a se sparge.
Produsul poate fi acționat manual, cât și electric. Totodată, poate fi gestionat foarte ușor prin controlerul inteligent (joystick-ul atașat).
Reprezentanții companiei susțin că scaunul rulant poate fi manevrat și de la distanță, printr-o aplicație (oferită gratuit) instalată pe telefon/tabletă. Aplicația de tip smart oferă informații cu privire la autonomie baterie, stabilirea vitezei de rulare, direcție (prin giroscop sau touch) etc.
Scaunul rulant vine însoțit de o baterie de tip litiu-ion, de înaltă performanță, ce asigură o autonomie între 10 și 15 km, în funcție de viteza de deplasare. Bateria este însoțită de un încărcător, care asigură încărcarea totală într-un interval de 5-6 ore.
Potrivit informațiilor date de companie, scaunul rulant electric este pliabil, astfel că poate încăpea cu ușurință și în portbagajul unei mașini sedan sau hatch-back. Cadrul este realizat din aluminiu, iar greutatea netă este de doar 21 kg (inclusiv cu baterie). Pedalele și cotierele sunt rabatabile facilitând astfel urcarea și coborârea din scaun.
Pentru mai multe informații, accesați acest link: https://comfortsystems.ro/
Buna ziua , va rog sa ma ma sunati pentru detalii pret pentru sacunul rulant electric.