,,Viaţa nu e o fabrică de îndeplinit dorinţe.” Acest citat, face parte din drama romantică, ,,Sub aceeași stea” (The fault in our stars) și este, fără îndoială, la fel de real ca și filmul, un storcător ce stoarce mii de lacrimi din inimile privitorilor. Este o poveste cu nuanțe dulci-amărui care te ajută să vezi viața ca pe un dar suprem – o cursă contracronometru în care fiecare clipă e prețioasă și trebuie să o trăiești mai mult pentru că nu știi ce va fi mâine. Filmul, ecranizarea bestseller-ului lui John Green, își propune să-i facă pe spectatori să plonjeze într-un ocean de curaj, de duioșie și de sinceritate despre viață, boală și dragoste.
Hazel Grace Lancaster și Augustus Waters (interpretați de Shailene Woodley și Ansel Elgort), personajele principale ale dramei, posedă o autoritate morală absolută, o abilitate de a-și afirma adevărul propriei experiențe, pe care puțini îl pot împărtăși și mulți tânjesc să-i caute sensul. Cei doi protagoniști se nasc sub aceeași stea, una potrivnică…O stea, numită cancer, ce le amenință fericirea și viața. Hazel este o adolescentă care suferă de o formă gravă de cancer la plămâni, în fază terminală. Deși un medicament experimental i-a prelungit viața, Hazel, diagnosticată de la 13 ani cu această cumplită maladie, are impresia că dintotdeauna a fost în această stare. Întreaga ei viață se rezumă doar la tubul de oxigen tras de un cărucior și conectat la plămâni, care îi permite să mai vadă încă o zi lumina zilei, dar și durerea de pe fețele părinților.
Totul se schimbă atunci când îl întâlnește pe Augustus la un grup de sprijin. El suferă de aceeași boală, însă privește viața cu mai mult optimism și o face și pe Hazel să aibă aceeași perspectivă, să nu mai privească ziua de mâine ca pe un potential sfârșit. Hazel și Augustus sunt ca două spirite îngemănate, cu același simț al umorului și aceeași maturitate, în pofida faptului că viața lor e asemeni unui fir fragil de iarbă care poate fi strivit foarte ușor. Cei doi se completează reciproc: Hazel este frumoasă, copilăroasă, inteligentă, pragmatică, echilibrată, el este optimist, gânditor, grijuliu, fermecător și visător. Personajele au o complexitate aparte, o putere de înțelegere a vieții și o capacitate uimitoare de a face haz de necaz, astfel încât îți este ușor să te apropii de ei și să-i îndrăgești. Legătura lor evoluează într-o poveste frumoasă de dragoste. La un moment dat, cei doi decid să se urce într-un avion care să-i ducă la Amsterdam – dorința ei cea mai mare – pentru a afla niște răspunsuri în legătură cu cartea ei preferată, ,,O durere supremă”, care se termină la fel ca și viața: în mijlocul frazei. Deși povestea lor e condamnată încă de la început, transparența și curajul lor constituie adevărate lecții de viață.
Coloana sonoră a filmului este una de excepție. Artiști precum Birdy, Ed Sheeran și mulți alții au ajutat la amplificarea emoțiilor.
,,Sub aceeași stea” este un film care lasă urme de neșters pe nisipul minții și inimii noastre, indiferent de valurile timpului și ne face să apreciem viața, să continuăm să furăm din clepsidra ei doar clipele care ne învață să trăim, să descoperim sensul lucrurilor și să iubim. De asemenea, ne învață să continuăm să ne scriem povestea cu cele mai alese metafore, înfruntând viața cu demnitate în ciuda efemerității ei și alegând să ne deschidem brațele în fața ei pentru o îmbrățișare de neuitat.
Adevărurile desprinse din această dramă sunt ca niște stele pe care oamenii le pot aduna în constelația sufletelor lor pentru a putea să lumineze cerul vieții lor.