Vineri, 23 noiembrie 2018, de la ora 18.00, va avea loc la ,,Biblioteca Centrală Universitară Carol I” (Calea Victoriei nr. 88, sector 1, București), evenimentul numit generic ,,Artistul din Spatele Autismului, ediția a VII-a”, se menționează într-un comunicat emis de Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România.
Evenimentul cultural este organizat de Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR), în parteneriat cu BCU, și are ca obiectiv aducerea în prim plan a rezultatului muncii beneficiarilor ANCAAR și valorizarea persoanei cu TSA. Mesajul asociației către societatea românească este unul clar: integrarea persoanei cu autism în societate se face folosind orice oportunitate. Pentru a consolida ideea, artiști autohtoni vor performa pe aceeași scenă cu beneficiarii ANCAAR.
,,Artistul din Spatele Autismului, ediția a VII-a” este un exercițiu de incluziune socială pe care organizatorii îl propun, pentru a crește toleranța noastră și gradul de implicare al societății.
Victor susține un recital la pian alături de solista Iasmin Pena, iar participanții se vor putea bucura de un vernisaj de pictură tematică (lucrări în ulei, acuarelă, acril), lucrări semnate de Andrei Neagu și de alți tineri talentați. Expoziția de produse handmade lucrate de beneficiarii ANCAAR, în atelierele de terapie ocupațională alături de terapeuți și artiști oferă obiecte din sticlă pictată, produse din lemn, quilling. Ca în fiecare an, organizatorii au păstrat momente surpriză, ce vin în completarea actului artistic.
Evenimentul ,,Artistul din spatele autismului, ediția a VII-a” face parte din Campania ,,Omul din spatele autismului”, care îşi propune promovarea abilităţilor şi talentelor artistice ale persoanelor cu autism care au beneficiat și încă beneficiază de programe terapeutice şi de socializare în cadrul ANCAAR.
ANCAAR accentuează mesajul campaniei: măsura în care persoanele cu autism se pot integra pe piața muncii nu depinde de inteligenţa, aptitudinile sau posibilităţile lor de comunicare, ci de toleranţa noastră, a tuturor.
Partenerul evenimentului este Acces Natura.
La eveniment sunt invitaţi copii, tineri și adulți cu autism, aparținătorii acestora, specialiști din domeniul autismului, profesori și educatori, studenţi, public larg, reprezentanți ai mass-media. Sunt așteptate cât mai multe persoane să dea curs acestei invitați a ANCAAR.