Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a anunţat, marţi, că persoanele cu dizabilități se pot programa la vaccinare, după ce platforma dezvoltată de STS a fost optimizată în acest sens.
,,Platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost optimizată, iar din 15 februarie permite programarea persoanelor cu dizabilități. Aplicația interoghează baza de date pusă la dispoziție de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și face posibilă validarea persoanelor eligibile acestei categorii”, a precizat CNCAV.
Mădălina Turza, președintele ANDPDCA, și-a exprimat mulțumirea cu privire la faptul că eforturile depuse în ultimele săptămâni pentru ca persoanele cu dizabilităţi să se poată înscrie pe Platforma RoVACCINARE au dat roade.
,,În urma demersurilor/eforturilor pe care le-am făcut în ultimele săptămâni pentru ca persoanele cu dizabilităţi să se poată înscrie pe Platforma RoVACCINARE, astăzi am ajuns în punctul în care, tehnic vorbind, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va fi în măsură să creeze acea categorie destinată persoanelor cu dizabilităţi în cadrul Platformei. Specialiștii de la STS au fost extrem de operativi, din momentul în care li s-a dat ,,undă verde” de la CNCAV. De abia aștept ca fiecare persoană cu dizabilitate, care dorește să se vaccineze în Etapa a 2 a de vaccinare, să se poată programa din liniștea propriei case, așa cum face orice cetăţean”, a declarat președintele ANDPDCA.
Potrivit CNCAV, persoanele cu dizabilități se pot programa prin:
- platforma informatică, individual sau cu ajutorul aparținătorilor;
- direcțiile de asistență socială din primării;
- medicul de familie sau medicul curant;
- Call Center, apelarea numărului unic 021.414.44.25.
De asemenea, Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) a făcut o serie de recomandări pentru persoanele care se pregătesc să se vaccineze.
Potrivit sursei citate, printre recomandări se numără:
- Odihna și consumul de alimente corespunzătoare înainte de vaccinare;
- Evitarea plecărilor la drum lung și a activității fizice intense;
- Păstrarea calmului, deoarece eventualele reacțiile adverse trec de la sine, în scurt timp;
- Replanificarea activităților solicitante;
- Utilizarea medicamentelor antitermice obișnuite pentru ameliorarea stărilor febrile;
- Contactarea medicului de familie, dacă deveniți îngrijorat.
Mai multe informații, aici:
Ce mai cauta Madalina Turtza la andpda cum de sa trezit asa repede din hibernare ?