Ministerul Muncii și Justiției Sociale va organiza o şedinţa publică pentru dezbaterea proiectului de lege privind integrarea în muncă, în cadrul autoritatilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajați.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu modificările şi completările ulterioare, la data de 09.06.2017 a fost publicat pe site-ul Ministerului Muncii, și Justiției Sociale (MMJS), în vederea consultării, proiectul de lege privind integrarea în muncă, în cadrul autoritatilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajați
La solicitarea unei organizații neguvernamentale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale organizează la data de 18.07.2016, la sediul MMJS din B-dul. Dem. I. Dobrescu, nr. 2-4, intr. B, sala 205, et.2, în intervalul orar 12.30 – 14.00, o şedinţa publică de dezbatere a proiectului de lege mai sus menționat, cu următoarea ordine de zi:
• prezentarea proiectului de act normativ;
• prezentarea şi discutarea observaţiilor şi propunerilor referitoare la proiectul de act normativ.
La şedinţa publică ce va avea loc în cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale pentru dezbaterea publică a proiectului de act normativ, au acces instituţiile publice, organizaţiile civice, precum şi toate persoanele interesate.
Persoana de contact, în vederea confirmării participării la şedinţa publică, sunt:
– doamna Cristina David – Direcția Legislația Muncii, Avizare Acte Normative, tel. 021.313.87.64, int.852 sau e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro.
Ministerul Muncii și Justiției Sociale adresează mulțumiri tuturor celor care au transmis aprecieri/sugestii/propuneri de îmbunătățire a proiectului de Lege privind integrarea în muncă, în cadrul autoritatilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajați.
persoane dezabvanatajate sant si persoanele cu dizabilitati institutionalizate in ceea ce priveste incadrarea in munca este o dezbatere importanta pe aceasta tema dar cred ca e nevoie de abrogarea ord nr. 1887/2016 pt pers. cu hand institutionalizate de a avea un succes mult mai mare pe opiata muncii sanse de a se angaja de a gasii un loc de munca degeaba dezbatem propunem daca nu luam in calc toata legislatia care inpiedica incadraea in munca a pers. cu hand institutionalizate
Conform motivarii in ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 51/2017 din 30 iunie 2017
pentru modificarea şi completarea unor acte normative
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 508 din 30 iunie 2017 ,Scutirea persoanelor cu handicap grav psihic și mintal de la plata contribuției datorate în centrele rezidențiale.
Măsura a fost adoptată pentru a nu vulnerabiliza și mai mult această categorie socială, respectiv membrii familiilor persoanelor cu handicap psihic și mintal, care, în prezent, suportă plata contribuției în centrele rezidențiale.
Sprijin pentru familiile adulților cu handicap asistați în centrele rezidențiale.
Decizia a fost luată întrucât, în practică, s-au înregistrat cazuri în care rude de gradul patru ale bolnavilor au ajuns să fie executate silit pentru neplata acestei contribuții.
De ce nu a fost luat in calcul si situatia familiilor care au pers. cu handicap incentrele rezidentiale cito cu gr. de handicap fizic si alte boli grave care sant angajate in campu muncii dar nu au beneficiat de acelasi tratament ca cel mentionat mai sus .
Rugam sa ne prezentati public cate familii ale persoanelor cu handicap din centre rezidentiale c.i.t.o.- institutionalizate sant executate silit pentru neplata acestei contribuții.?
Cu respect
Elvis Lefter 10.07.2017