Vă comunicăm că Federația Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Rețeaua Dizabnet și Consiliul Național al Dizabilității din România au decis să susțină TOȚI candidații care sunt persoane cu dizabilităţi și s-au înscris în cursa electorală la alegerile locale, INDIFERENT DE PARTIDUL PENTRU CARE CANDIDEAZĂ ACEȘTIA sau dacă sunt independenți.
Deoarece considerăm candidatura politică drept parte a unui proces de împuternicire și participare la viața publică a persoanelor cu dizabilități, am realizat o pagină de facebook – https://www.facebook.com/CandidatiSpeciali – pe care vom promova toți candidații cu dizabilități, pe care reușim să îi identificăm sau care ni se adresează.
Promovarea plecată de pe această pagină se va face după reguli clare, convenite de cei trei parteneri:
1. Fiecare candidat care dorește promovarea trebuie să facă dovadă că este persoană cu dizabilități.
2. Fiecărui candidat îi va fi publicat un interviu, 1 machetă de promovare politică și răspunsurile la un sondaj.
3. Postările vor fi distribuite pe paginile de FB Vocea ONG, Jurnal Social, Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România, Rețeaua Dizabnet și grupurile Vocea Dizabilității și Dizab-Tin-Act.
Aceste informații sunt postate și pe pagina de FB @CandidatiSpeciali.
Precizăm că interviul va fi realizat de Jurnalul Social sau Vocea ONG și doar în cazuri deosebite va fi preluat de la o terță sursă, cu consultarea prealabilă a candidatului.
Macheta de promovare va fi realizată conform unui model standard pe care îl vom pune la dispoziția candidatului, ori va fi preluată o machetă a candidatului.
Sondajul va fi cu trei întrebări standard propuse de FONSS, cu referire la serviciile sociale.
Distribuirea postărilor va fi făcută pe mediile anunțate o singură dată. În situația în care o organizație distribuie un mesaj de pe propria pagină, în plus față de angajament, inițiativa este în afara campaniei.
Vom încerca să extindem aria de distribuire și spre alte grupuri, prin acord cu administratorii. În această situație, postările deja publicate vor fi și ele transmise, astfel încât să asigurăm o egalitate de promovare. Aceste aspecte le vom urmări îndeaproape.
De preferință, postările vor fi însoțite și de explicația demersului:
,,Dacă oamenii cu dizabilităţi măcar îşi pun în minte să candideze, înseamnă că se simt parte din comunitate, datori să se implice în viaţa ei.
Dacă oamenii cu dizabilităţi sunt propuşi pe liste de partid înseamnă că deja sunt parte a unui joc democratic şi sunt consideraţi valoroşi pentru societate.
Dacă oamenii cu dizabilităţi sunt aleşi, oriunde, orice ar face, vor aduce o schimbare de mentalitate şi funcţionare a instituţiilor.
Tocmai de aceea ne-am decis să îi susţinem.
Candidaţi!
Noi – Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România, FONSS – Federația Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale şi Reţeaua Dizabnet vă promovăm. Pe toţi!”.
Prin Consiliul Național al Dizabilității din România facem demersuri pentru a avea interpretarea fiecărui mesaj postat pe cont, pentru a fi receptate de toate persoanele cu dizabilități cu drept de vot.
Vă solicităm să ne semnalați pe adresa comunicare@fonss.ro persoane cu dizabilități care candidează și pe care am putea să le abordăm.
De asemenea, vă rugăm să transmiteți aceste informații tuturor celor care ar putea acredita ideea că FONSS, CNDR și Dizabnet fac politică prin această campanie.
Singura noastră politică e de a promova drepturile celor vulnerabili, implicarea lor în viața comunității și serviciile sociale necesare pentru grupurile vulnerabile.
Cu stimă,
Mihaela Munteanu, director de comunicare și advocacy FONSS
Daniela Tontsch, președinte CNDR
Andreia Moraru, director Dizabnet