O adevărată lecție de viață s-a scris vineri, 23 septembrie, în cadrul Competiției de Biliard în Scaun Rulant. Aproape 80 de competitori cu nevoi speciale au oferit un joc de excepție și s-au bucurat de atmosfera competiției, în ciuda faptului că, în viața de zi, se simt nedreptățiți și marginalizați. Ioan Tudose, din București, a câștigat trofeul la categoria în scaun rulant, se arată într-un comunicat de presă transmis de Clubul Sportiv ,,Mereu Împreună pentru Oameni”

Cel mai mare eveniment sportiv indoor din România pentru persoanele cu dizabilități locomotorii a fost organizat de Clubul Sportiv Mereu Împreună pentru Oameni, în parteneriat cu Clubul Lions București Cosmopolitan, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, sub patronajul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Național al Dizabilității din România și Comitetului Național Paralimpic.

Ioan Tudose, București, câștigătorul locului I la Competiția de Biliard în Scaun Rulant, spune: „Suntem 80.000 de persoane cu dizabilități locomotorii în București, în toată România 850.000. Condițiile din România sunt la pământ: când asfaltează, nu se gândesc la părinții care cară un copil sau la o persoană cu tetraplegie și trebuie și împins. Când iau decizia asta de a reasfalta, nu contactează o persoană cu dizabilități. Ajungem la un nivel al calității vieții a persoanelor cu dizabilități foarte scăzut în România. Ajungi să te mulțumești cu un singur eveniment, precum Competiția de Biliard în Scaun Rulant, într-un an de zile, unde ajung 80 de cărucioare din 850.000 din toată țara. Nu înțeleg de ce sunt ignorate problemele noastre, noi cerem ceva normal, iar ei nu ne ascultă. Parte din vina noastră e că nu prea ieșim. Uită-te într-un parc, să-mi spui câte persoane cu dizabilități locomotorii vezi. Eu ies în fiecare zi și nu văd. Îi știu eu pe vreo 2-3 atât.”

Florin Cojoc, Iași, 42 de ani, care a terminat pe primul loc la categoria persoanelor cu dizabilități, dar care pot sta în picioare, a declarat:Răbdare, pasiune și un pic de noroc. Îmi place să câștig și indiferent de adversar, am tratat jocul cu seriozitate. Pentru asta am venit. Nici nu știam că există biliard paralimpic în România. Eu când m-am trezit fără braț și l-am văzut pe cel din fața mea că joacă cu două mâini, mie nu mi-a venit să cred cum am câștigat, că vorba aia, trebuie să știi să ții tacul. Cel mai important e să creadă în ei. Eu tot timpul am crezut în echitate. Dacă îți lipsește ceva, poți să compensezi cu altceva și trebuie să crezi în tine și să faci ceea ce-ți place. Sunt oameni veniți din toată țara, cu povești diferite și fiecăruia îi este greu. Eu în sport m-am regăsit, îmi curge prin vene.”

Luminița Smău, 38 de ani, Mangalia, participant la competiție, afirmă: „Consider că am prea multă energie și trebuie să mi-o consum pe ceva. Merg mai departe, orice ușă trebuie deschisă. Dacă ți se închide, cauți cheia potrivită și mergi în continuare în viață.”

„Nivelul de solidaritate din cadrul comunității e impresionant: câștigătorul premiului 1 la categoria în scaun rulant și-a donat o parte din valoarea premiului câștigat competitorilor de pe locurile 2 și 3. Ne dorim, în primul rând, pentru că suntem deja la a VI-a ediție, deja se joacă mult mai profesionist, să avem un lot cu care să participăm la campionatele naționale și, de ce nu, internaționale. Noi am început acum șase ani cu câțiva oameni care au venit ca și amatori, ne dorim să creăm sportivi adevărați”, a precizat Irina Văcărean, președintă a Clubului Sportiv Mereu Împreună Pentru Oameni.

„Biliardul e mai greu decât pare. Și performanțele oamenilor care joacă aici sunt umitoare, dat fiind faptul că nu e un sport atât de ușor. Sunteți un model și o inspirație, pentru că vă autodepășiți în fiecare secundă! Acest eveniment a fost o nouă oportunitate prin care Fox a reușit să fie alături și să suștină sportivi care dovedesc că nu există limite sau imposibil, atunci când exista voință de a îți depăși condiția. Vă felicităm pentru ambiția de-a depăși orice barieră!”, a declarat Sorina Găbrian, specialist marketing Fox România.

Clubul Sportiv Mereu Împreună pentru Oameni este o organizație non-profit dedicată incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin sport, în scopul dezvoltării mijloacelor care să permită sportivilor cu handicap participarea la competiții naționale și internaționale de biliard în scaun rulant.  

Clubul Lions Bucureşti Cosmopolitan face parte din marea familie LIONS, reprezentată  de  Asociația Lions Clubs Internațional – cea mai mare Organizaţie de servicii de voluntariat la nivel mondial. Este prezentă în peste 220 de ţări, având peste 1.400.000 de membri. În perioada iulie 2021-mai 2022, membrii Lions Club International au servit peste 275 milioane de oameni, efectuând 5,75 milioane de screeninguri oftalmologice gratuite la copii și tineri, donând 2,3 milioane de ochelari, oferind tratament pentru 8,5 milioane de oameni cu deficiență de vedere, asigurând la 14,75 milioane de oameni masă caldă, asistând 2,3 milioane de copii bolnavi de cancer si 1,34 milioane de copii bolnavi de diabet, plantând 5,76 milioane de copaci, impactând 600.000 de copii prin programul de învățare socio/emoțională Lions Quest și 2,3 milioane de copii prin programul de citire, acestea fiind doar câteva exemple din activitatea Lions din ultimul an. 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.450 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 156 de magazine în România. Kaufland își consolidează poziția de angajator de top, lucru susținut și prin certificarea Top Employer obținută de companie pentru al șaptelea an consecutiv în România și pentru a patra oară la nivel european – distincții acordate de Top Employers Institute din Olanda, în urma unei analize riguroase a proceselor de resurse umane, a facilităților acordate și a posibilităților de dezvoltare pe care le au angajații.

Compania Natur Produkt Zdrovit este un reper în Europa atunci când vorbim de dezvoltarea pieței farmaceutice poloneze. Cu o istorie de peste douăzeci de ani în domeniu, compania s-a aflat în permanență în descoperirea de preparate inovatoare, care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate.

Fox este una dintre cele mai mari companii din industria de procesare a cărnii din Romania, aflandu-se pe podiumul producătorilor naționali de mezeluri. De 30 de ani în aceastra industrie, Fox a continuat să se dezvolte, să aibă o echipă mare de profesioniști, o gamă variata de produse și, în același timp, s-a implicat în diverse proiecte sociale, activități sau evenimente menite să suștină comunitatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.