Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAis), împreună cu Asociația ,,Zi de Bine”, oferă 70 de bastoane inteligente ,,WeWALK” nevăzătorilor din țara noastră, în cadrul proiectului „Ochii care nu se uită”. Bastonul inteligent reprezintă un sprijin real în simplificarea activităților zilnice ale acestora și ,,partener” de nădejde în aventura independenței lor.

Bastonul ,,WeWALK” include difuzoare, navigare Google Maps, dar și un sistem de asistență vocală. Conexiunea Bluetooth va facilita conectarea la sistem de senzori meniți să avertizeze utilizatorul prin vibrații atunci când are obstacole în cale pe drum.  Acest gadget poate oferi și informații cu privire la navigarea prin stații de metrou (ghidând utilizatorul către ieșirea dorită), călătoria cu autobuzul vizat (prin indicații vocale), sau detalii despre magazinele din jur, tot prin asistență vocală.

,,Pentru nevăzători, bastonul de deplasare este echivalentul cu independența lor. Iar el este cu atât mai valoros dacă răspunde și altor nevoi, precum cea de informare și conectare la rețeaua de transport din oraș, detectarea obstacolelor chiar și de la nivelul capului și monitorizarea rutei de deplasare de pe mânerul bastonului. Da, este posibil! Bastonul ,,WeWALK” are aceste funcții care îi ușurează deplasarea utilizatorului”, precizează reprezentanții AMAis.

Dacă ești nevăzător și vrei să primești un baston ,,WeWALK”, completează formularul de aici https://forms.gle/kfqDkv29Gjt5dMrx6 până în data de 10 aprilie 2021.

Cei 70 de beneficiari selectați vor fi învățați cum să folosească bastonul în cadrul unui training.

,,După ce vom selecta cei 70 de beneficiari, în luna mai vom merge să-i cunoaștem și să-i învățăm cum să folosească bastonul în cadrul unui training. Ne vom da întâlnire în Iași, Cluj și București.  Noi suntem tare bucuroși că Asociația ,,Zi de Bine” s-a alăturat misiunii noastre de a crește incluziunea socială, prin susținerea independenței nevăzătorilor, înainte de toate. Dă vestea mai departe, să ajungă formularul la cât mai mulți nevăzători sau la prietenii lor”, mai spun reprezentanții AMAis.

One Comment

  1. Bloju Nicolae

    BUNA ziua.Ce pret are bastonul de nevăzător .Doresc sa achiziționeze unul PTR soția mea care se descurcă greu ARE RETINOPATIE pigmentara

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.