Asociația Ability Hub, în parteneriat cu Federația Consiliului Național al Dizabilității din România, a lansat proiectul Ability Club, al cărui scop este combaterea tuturor stereotipurilor și prejudecăților societale cu privire la persoanele cu dizabilități. Obiectivul principal al proiectului este combaterea izolării sociale.

Evenimentul a avut loc în data de 24 iunie, în intervalul orar 16.30 – 19.30, în Str. Maior Atanase Ionescu, Nr. 46, Sector 2.

În România, majoritatea persoanelor cu dizabilități trăiesc în izolare socială. Nevoia de apartenență la grup este o nevoie emoțională umană de bază, la fel de importantă ca nevoia de hrană sau adăpost.

În cadrul evenimentului de lansare a proiectului Ability Club, beneficiarii s-au bucurat de un spectacol de teatru de improvizație, oferit de trupa Improteca. Alături de actorii Doina Antohi, Andrei Bratu, Radu Ciobănaşu, Cătălin Coşarcă, publicul Ability CLUB a făcut cunoștință cu fenomenul de improvizație teatrală, o formă de artă versatilă și accesibilă. Pe tot parcursul spectacolului, actorii au implicat direct spectatorii, ceea ce a creat multă veselie.

Bianca Urban, o tânără interpretă de muzică ușoară, complet nevăzătoare, a susținut un remarcabil recital live, spre încântarea publicului.

„De peste cinci ani, Ability Hub este unicul partener al Consiliului Național al Dizabilității din România în integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. Împreună cu grupul de experți ai Asociației Ability Hub am elaborat proiectul Ability CLUB.

În cadrul Ability Club vom asigura beneficiarilor sentimentul de apartenență la grup, ceea ce implică mai mult decât simpla cunoaștere a altor persoane. Fiecare beneficiar va simți că este acceptat, va primi atenție și sprijin din partea membrilor grupului.

Petrecerea timpului liber în afara locuinței este o provocare pentru persoanele cu dizabilități. Acestea se confruntă cu accesibilitatea redusă la mediul construit și la spațiile publice. Resursele financiare limitate nu le permit accesul la evenimente culturale.

Beneficiarii Ability Club vor fi permanent conectați la oportunități din toate domeniile profesionale, educație, cultură, timp liber. Fiecare membru își va găsi mentori în cadrul programului, va fi antrenat, astfel încât pe termen lung să atingem standardul de club al elitelor”, a declarat Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

Sponsorii evenimentului au fost:

Kif Studio, prin Florian Kifor și Edi Kifor

PhotoART Studio, prin Marius Nebarcea

Aura Pîrvan, cofetar

Sunday Events, prin Antonio Prezaret, Dj și Mc evenimente private&Corporate

Parteneri:

Ștefan Teodor, expert foto video

Vizionați albumul foto aici…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.