Albalact a sponsorizat Asociația „Ridică-te și Umblă” cu 2000 de litri de lapte . Laptele a fost adus la punctul de colectare al asociației cu o mașină frigorifică, aparținând sponsorului, marți, 31 martie 2020.

În contextul pandemiei de Covid 19, Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) desfășoară campania ,,Nu ești singur”, în cadrul căreia acordă sprijin direct persoanelor cu dizabilități, prin implicarea Asociației „Ridică-te și Umblă” în preluarea și distribuirea produselor.

,,Suntem în a treia săptămână în care distribuim alimente persoanelor cu dizabilități din București și împrejurimi. După prima săptămână au crescut cererile de alimente, cu precădere din partea persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Desfășurăm o muncă de echipă, suntem permanent în legătură cu Florin Dobromir, managerul Asociației „Ridică-te și Umblă”.

Doresc să subliniez contribuția importantă adusă de voluntarii „Ridică-te și Umblă”, care au venit cu mașinile proprii și combustibil cumpărat din bani proprii, au încărcat lapte și l-au dus unui număr important de beneficiari. Mai mult decât atât, un voluntar s-a învoit de la serviciu pentru ca laptele să ajungă în condiții optime la destinație’’, a declarat Daniela TONTSCH, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

Florin Dobromir, managerul Asociației „Ridică-te și Umblă” este cel care cunoaște toate persoanele care au nevoie de sprijin și toate noile cereri de sprijin.

,,Dacă înainte ne întâlneam săptămânal, acum ne continuăm activitatea în această formă nobilă, ducem alimentele la ușa fiecărei persoane. De data asta le-am dus un lapte de calitate, toți beneficiarii s-au bucurat, mulți mi-au spus că le-a lipsit laptele în ultimele două săptămâni.

Nu ne limităm doar la beneficiarii existenți în baza noastră de date, prelucrăm din mers informațiile legate de noile cazuri și le oferim tot ce putem, în condițiile impuse de starea de urgență. Am cunoscut o familie, o mamă și copiii ei, care își câștiga existența din vânzarea de peturi. Odată cu impunerea izolării nu mai pot face asta, efectiv nu mai au ce să mănânce. Locuiesc la marginea Bucureștiului, într-o căscioară sărăcăcioasă. Acum au nevoie de hrană, iar noi îi susținem cât putem.’’, a menționat Florin Dobromir, managerul Asociației „Ridică-te și Umblă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.