CASPA – Comunitatea Asociatiilor de Pacienti organizează miercuri, 20 octombrie 2021, începând cu ora 14.00, dezbaterea ,,ALPREVIA: prima aplicație de prevenție personalizată. Soluția științifică la o problemă reală în România.”. Cea de-a 12-a ediție a dezbaterilor Caspa.ro își propune să ofere informații despre prevenția personalizată utilizând instrumente digitale inovatoare.

Evenimentul se va desfășura online, prin intermediul platformei ZOOM și pe pagina Facebook Caspa.ro și va fi înregistrat.

Întâlnirea va fi moderată de jurnalistul Dorin Chioțea, iar invitatul special este dr. Bogdan Pană, fondatorul Alprevia, medic primar management sanitar și sănătate publică și cadru didactic la Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila” din București.

,,În anul 2021, informarea, educarea și comunicarea cu pacienții nu ar trebui să mai aibă bariere de: accesibilitate, timp de așteptare sau administrative. Accesibilitatea la medic, la investigații și la terapii ar putea fi rezolvată prin soluții digitale. Aceste soluții există și în România și funcționează în sistemul privat. Generalizarea lor ar aduce un beneficiu major populației”, susține dr. Bogdan Pană.

Prin prevenție, 80% dintre bolile cardiovasculare și 40% dintre cancere ar putea fi evitate. Un cancer depistat în stadiu incipient are aproape 90-100% supraviețuire în 5 ani. Cu toate acestea, în România, în zona de prevenție lucrurile nu s-au schimbat de foarte mulți ani.

În prevenția reală trebuie să treci prin câteva etape obligatorii: să evaluezi starea de risc a pacientului, să direcționezi pacientul către analize și alte investigații, să analizezi toate datele colectate, să oferi o soluție personalizată, în concordanță cu ghidurile și adaptată fiecărei persoane.

Alprevia este un software de prevenție personalizată, o aplicație care conține ghidurile de prevenție pentru boli cardiovasculare, diabet, cancere și depresie. Ea include două componente:  un instrument software dedicat atât publicului larg, în varianta Alprevia Online, cât și un modul dedicat medicului în varianta Alprevia Desktop, pentru a-l sprijini în evaluarea factorilor de risc pentru sănătate și emiterea de recomandări preventive personalizate.

,,În Alprevia sunt integrate 500 de variabile posibile care influențează evaluarea riscului și recomandările de prevenție. Algoritmul folosește doar ghidurile de prevenție naționale și internaționale oficiale, precum și datele statistice și dovezile științifice existente”, explică dr. Bogdan Pană.

Dezbaterea este un eveniment dezvoltat la inițiativa Oameni și Companii.

Întâlnirile Comunității Asociațiilor de Pacienți – Caspa.ro au loc în fiecare lună și au ca principal obiectiv dezbaterea problemelor cu care se confruntă reprezentații asociațiilor de pacienți din România și identificarea unor posibile soluții, care să conducă la schimbări în bine pe termen lung și mai ales care să fie benefice pentru întreaga comunitate de pacienți și pentru sistemul de sănătate din România.

Detalii suplimentare despre această întâlnire puteți citi pe pagina dedicată, accesibilă AICI: https://www.caspa.ro/caspa-ro-dezbatere-video-editia-12…/

Participarea este GRATUITĂ și se realizează prin înscrierea pe platforma Caspa.RO, completând Formularul de participare de AICI: https://www.caspa.ro/formular-inregistrare-editia-12…/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.