Preşedintele Senatului, Anca Dragu, susține că România are nevoie de codul accesibilizării, un set integrat de legi care să ofere instrumente de aplicare a Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Ea subliniază că independența persoanelor cu dizabilități trebuie să fie un obiectiv național.

,,Drama prin care trec persoanele cu dizabilități, lupta lor pentru a duce o viață normală, nevoia acestora de fi înțeleși și ajutați – toate acestea sunt greu de conștientizat și de pus în cuvinte. Societatea resimte trei decenii de ignoranță pentru această categorie de oameni, iar independența lor trebuie să fie un obiectiv național. Copiii cu deficiențe de auz încă învață după manuale create înainte de Revoluție. Este un exemplu dur, dar relevant pentru realitatea sistemului de învățământ special și lista poate continua”, a scris Anca Dragu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Anca Dragu a adăugat că a primit o iniţiativă concretă în vederea formulării unui cod al accesibilizării.

,,Camelia Platt, prof. dr. Florea Barbu și Mariana Barbu însoțită de Chloe, câinele ghid pentru nevăzători, au venit la Senat cu o inițiativă concretă: România are nevoie de codul accesibilizării, un set integrat de legi care să ofere instrumente de aplicare a Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Mă bucur să mă alătur inițiativei de a constitui un grup de lucru la nivelul Parlamentului care să construiască acest cod. Integrarea oamenilor în societate e un proces firesc și așa trebuie să fie și pentru persoanele cu nevoi special”, a spus Anca Dragu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.