ANPD
ANPD

Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD) anunță, pe site-ul oficial, organizaţiile neguvernamentale cu activitate în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi că pot depune propuneri de proiecte în scopul atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă în conformitate cu Metodologia de selectare şi finanţare a proiectelor în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi pentru anul 2018, aprobată prin Ordinul ministrului muncii și justiției sociale nr. 1085/20.02.2018 şi cu Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare.

Suma alocată pentru selecţia publică de proiecte în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi este în valoare de 5.082.000 lei.

Conform metodologiei de selectare și finanțare a proiectelor în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități pentru anul 2018, “Proiectele finanțate de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități sunt menite să determine creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități și vor respecta prevederile Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități ratificată prin Legea nr. 221/2010, precum și prevederile Strategiei naționale „O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilități 2016-2020” aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 655/2016.

Pot primi fonduri necesare finanțării proiectelor organizații neguvernamentale cu activitate în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, acreditate ca furnizori de servicii sociale.

Proiectele pot fi realizate în nume propriu sau în parteneriat cu alți furnizori de servicii sociale publici sau privați, acreditați în condițiile legii.”

Documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect pentru selecţia publică de proiecte în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi poate fi descărcată de la adresa: www.anpd.gov.ro.

Data limită pentru depunerea propunerilor de proiect este 24 mai 2018, ora 12.00.

Perioada de evaluare și selectare a proiectelor: 24.05.2018 – 18.06.2018.

One Comment

  1. LEFTER ELVIS

    Este ft important ca aceste locuinte protejate sa s eaxeze pe spatii locative case deoarece pot avea si obiectu muncii a terapiei ocupationale , activitati gospodaresti, gradinaresti, etc.. ear spatii locative tip bloc dispar cele mentionate ceea ce exista si in momentu de fata , lipsa terapiei ocupationale si furnizoru d eserv sa asigure serviciile fara sa existe cele mentionate mai sus de acea este bine cele emntionate

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.