Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) a anunțat, vineri, 29 iulie 2022, că a dat startul pilotării unui nou sistem de evaluare a gradului de dizabilitate în România.

,,În perioada 1 august 2022 – 30 mai 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturile Persoanelor cu Dizabilități realizează, cu sprijinul Băncii Mondiale în România, un studiu pilot privind un nou sistem, modernizat, de evaluare a dizabilității în România. Acest studiu este realizat în nouă județe din România: Arad, Bacău, Constanța, Ialomița, Giurgiu, Sibiu, Olt, Dolj, Sălaj și în sectorul 3 din București”, transmit reprezentanții ANPDPD.

Potrivit sursei citate, în funcție de criteriile de selecție, un specialist din cadrul Serviciului de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap (SECHAP), din aceste județe, vă poată invita să participați la acest studiu. Acest lucru nu va influența în nici un fel încadrarea în grad de handicap a participanților la studiu, pe baza legislației actuale.

,,Ne dorim să participați la acest studiu pentru că informațiile pe care ni le furnizați vor fi folosite exclusiv, în scopul analizării modului în care putem cu toții să îmbunătățim actualul sistem. Numai cu sprijinul dumneavoastră putem să vedem impactul modificărilor propuse, astfel încât rezultatul final al proiectului să producă o schimbare pozitivă în viața persoanelor cu dizabilități din România. Vă mulțumim și vă invităm să fiți parte, alături de noi, în Modernizarea sistemului de evaluare a dizabilității în România”, au mai precizat reprezentanții ANPDPD.

Acest studiu face parte din proiectul Modernizarea sistemului de evaluare a dizabilității din România, Cod SIPOCA: 719, Cod proiect: 129751, beneficiar: Ministerul Muncii și Protecției Sociale, partener: Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.