Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că, începând de luni, 15 martie, persoanele cu deficiențe de vedere vor putea beneficia de o aplicație gratuită, care poate fi descărcată online pe telefon. Aplicația îi poate ghida, astfel încât aceștia vor putea merge fără însoțitor la Registratura Primăriei.

,,Persoanele cu deficiențe de vedere vor putea merge fără însoţitor la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9, ghidate de o aplicație gratuită care poate fi descărcată online pe smartphone. Pe baza aplicației, odată instalată, persoana nevăzătoare este preluată din stația de autobuz sau din proximitatea instituției și ghidată pentru a ajunge la Registratura Generală, la birourile de relații cu publicul ale instituției, la centrul de informare etc”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, sistemul se numește ,,Step-Hear” și reprezintă un ghidaj audio complex pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe de vedere, pentru a-și căpăta informații în timp real despre poziția exactă, obiectivele pe care le are în zona de proximitate, direcția și distanța către acestea. În momentul în care telefonul se conectează cu senzorul cel mai apropiat, utilizatorul va primi un mesaj audio pre-înregistrat care-i va da toate informațiile necesare. În plus, există opțiunea de a suna un număr de urgență.

,,Ne-am propus să facem accesibile toate clădirile administrației publice locale pentru toate categoriile de persoane cu dizabilități. Lansarea sistemului Step-Hear reprezintă o primă etapă a unui program mai amplu care vizează crearea de pante, covoare tactile pentru nevăzători, aplicații mobile, indicatoare pentru deficienţe de vedere, simboluri vizuale, site-uri accesibilizate”, mai transmite primarul Sectorului 1.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.