Asociația CONIL continuă să susțină drepturile copiilor, tinerilor și adulților cu dizabilități. Cum? Prin lansarea proiectului Friends Beyond Borders. Tinerii inițiatori ai proiectului Friends Beyond Borders au dat START înscrierilor în ștafeta cadourilor misterioase, dar și înscrierilor la prezentările online ale proiectului.  Cadourile misterioase vor fi oferite în perechi copil/tânăr tipic către copil/tânăr cu dizabilități și invers, iar prezentările online vor cuprinde jocuri și informații interesante, pe care voluntarii CONIL le vor prezenta la clasele la care profesorii își exprimă această dorință.

Proiectul Friends Beyond Borders este unul menit să aducă în prim plan nevoia persoanelor cu dizabilități de a fi acceptate, integrate și tratate cu respect și prețuire. Proiectul este unul ce are loc pe teritoriul României și al Bulgariei, iar echipa de proiect este formată din șase voluntari internaționali, studenți în Olanda.

În 1 noiembrie a fost lansată și platforma de înscriere ca participant, și tot ce trebuie să faceți este să completați datele în formularul de înscriere pentru a fi parte din acest proiect unic. Accesați site-ul și înscrieți-vă!  https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/

Puteți participa la acest proiect trimițând un cadou misterios  (,,mystery gift”) către un copil sau tânăr tipic sau cu dizabilități din România sau Bulgaria, țări ce au intrat în acest joc al prieteniei. Proiectul își propune să dărâme barierele de comunicare, creând o punte solidă a prieteniei, bunătății și recunoștinței, o punte spre o viață cât mai normală a persoanelor cu dizabilități.

,,Suntem deosebit de bucuroși și onorați de entuziasmul celor ce au aflat de proiectul nostru! Așteptăm alături de noi în acest frumos joc al prieteniei pe cât mai mulți copii/tineri tipici și cu nevoi speciale care să își ofere reciproc daruri. Am încheiat parteneriate cu școli, asociații și fundații ce militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și apreciem implicarea lor!

 Am lansat și un apel către profesorii care doresc să propună elevilor lor o activitate online – o oră în care echipa FBB să prezinte proiectul prin jocuri și discuții interactive cu copiii. Am fost absolut copleșiți de invitația unei inimoase doamne profesor de a susține prezentarea în fața clasei sale cu copii hipoacuzici, dumneaei asumându-și traducerea prezentării în limbaj mimico-gestual.

Așadar, dragi profesori, mai puteți încă beneficia de prezentările online ale echipei noastre, iar voi, dragi copii, haideți alături de noi în cea mai misterioasă și simpatică cursă a prieteniei – Friends Beyond Borders! “, spune Sara Ismail, coordonatoarea proiectului. 

Proiectul a fost pus la cale de o tânără studentă de numai 20 de ani crescută în spiritul CONIL, ce a integrat valori precum prietenia, acceptarea și toleranța. Acestea sunt valorile pe care Sara Ismail, studentă în anul II la Hanze University, Groningen, Olanda, le promovează alături de o echipă de alți cinci voluntari internaționali, prin proiectul Friends Beyond Borders.

,,Prin proiectul Friends Beyond Borders ne dorim să atragem atenția asupra copiilor, tinerilor și adulților cu dizabilități, asupra nevoilor lor de acceptare, integrare și incluziune socială. Proiectul a fost declarat câștigător în cadrul concursului de proiecte The Starling Collective propus de mișcarea Giving Tuesday USA, alături de alte 49 de proiecte din 29 de țări! , spune Adela Hanafi, președinte CONIL.

Asociația CONIL își dorește ca poveștile de prietenie dintre copiii, tinerii și adulții cu dizabilități și cei tipici să înconjoare lumea și să fie un exemplu care să îi ajute și pe cei mai sceptici în a descoperi minunea ce stă în spatele fiecărui om, indiferent de abilitatea sau dizabilitatea sa.

Înscrierile în acest joc al prieteniei se fac aici:  https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/

Pașii de urmat sunt:

Dorești să participi? 

Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pe site-ul menționat mai sus. Nu uita că poți informa reprezentanții CONIL, în cazul în care dorești să găsești un prieten din străinătate sau din țara ta de origine.

Instrucțiunile detaliate și datele importante pot fi găsite aici și pe pagina de înregistrare a Asociației CONIL: https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/

Înregistrare 

Înregistrează-te pe site-ul CONIL. Aplicațiile sunt disponibile până pe 20.11. Fiecare copil și adolescent, de la 6 ani până la terminarea liceului poate participa.

Așteaptă-ți partenerul

Până pe 23.11 vei afla cine este partenerul tău. În perechi alcătuite din persoane tipice și atipice vei trimite apoi un cadou.

Pregătește cadoul

Se așteaptă ca toată lumea să trimită cadoul până pe 1.12.

Anunță

Până pe 10 decembrie trebuie să împărtășești experiența ta cu FBB. Ai primit cadoul în regulă? Încă păstrezi legătura cu prietenul tău FBB? Dă de de știre!

După aceasta, singura rugăminte este să împărtășești/ distribui povestea ta. Prin împărtășirea acestei experiență,  poți face cunoscută cunoscută cauza! Așadar, urmărește canalele sociale ale CONIL și fii pe fază pentru FBB, partea a doua!

Detalii despre proiect  https://www.facebook.com/fbb.project și pe pagina https://www.facebook.com/ScoalaCONIL/, unde vor fi postate toate informațiile referitoare la înscrierea ca participant în proiect.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.