Sunteți un candidat la alegerile pentru Parlamentul European? Consiliul Național al Dizabilității din România și Forumul European al Dizabilității vă invită să semnați un angajament de susținere a drepturilor persoanelor cu dizabilități prin alăturarea la Intergrupulul pentru problematica persoanelor cu dizabilități din cadrul Parlamentului European și colaborarea cu mișcarea persoanelor cu handicap pentru a atinge obiectivele prevăzute în angajament.

Documentul poate fi semnat într-un cadru oficial în prezența președintelui Consiliului Național al Dizabilității sau în mod discret direct pe site-ul Forumului European al Dizabilității.

De ce să faceți asta?

Persoanele cu dizabilități din România și familiile lor pot verifica candidaţii care au semnat angajamentul pentru dizabilitate, astfel pot vota pentru dvs.

Ce este Intergrupul pentru problematica persoanelor cu dizabilități?

Intergrupul pentru problematica persoanelor cu dizabilități din cadrul Parlamentului European este o grupare informală a membrilor Parlamentului European (deputați) din toate naționalitățile și din majoritatea partidelor politice, care sunt interesate să promoveze politica în materie de handicap, atât în cadrul Parlamentului European, cât și la nivel național.

Redăm conținutul angajamentului:

UE susține drepturile persoanelor cu dizabilități

Dacă sunt ales membru al Parlamentului European, mă angajez să promovez drepturile persoanelor cu dizabilități în UE.

Fiind informat de Manifestul privind alegerile europene din 2019, adoptat de cel de-al patrulea Parlament European pentru persoanele cu dizabilități (EPPD),  mă angajez să mă alătur Intergrupulului pentru problematica persoanelor cu dizabilități din cadrul Parlamentului European și să colaborez cu mișcarea persoanelor cu handicap pentru a atinge următoarele obiective:

• Alegeri europene pe deplin accesibile și incluzive, astfel încât persoanele cu dizabilități să beneficieze de dreptul de a vota și de a candida la alegeri.

• O strategie europeană 2020-2030 privind persoanele cu dizabilități cuprinzătoare și bine finanțată, menită să pună în aplicare și să monitorizeze implementarea Convenției privind drepturile persoanelor cu handicap.

• Finanțarea UE pentru asigurarea egalității de șanse și a nediscriminării.

• Un pilon UE al drepturilor sociale care îmbunătățește condițiile de trai ale persoanelor cu dizabilități și ale familiilor acestora în cadrul societății.

• O Europă a Drepturilor Omului prin adoptarea unei legislații cuprinzătoare împotriva discriminării la nivelul UE.

Care sunt semnatarii până la această dată?

Găsiți aici lista semnatarilor…

Aici găsiți pașii pentru semnarea angajamentului…

Date de contact 

Consiliul Național al Dizabilității din România
E-mail: federatia_cndr@yahoo.com

One Comment

  1. ovesea nicolai

    prea multe generalitati-sa sustina si lucruri concrete gen- indemnizatii minime la nivel UE,pensii cu VPR pe baza stagiului de 11,8 ani,scutere,carucioare electrice gratuite ,accesul liber pe piata muncii inclusiv in asazisele profesii liberale,mese calde livrate contracost la domiciliu,calculatoare gratuite sau cu dobanda subventionata,indemnizatii varsate in contul azilelor de stat in locul taxei lunare de 900 lei etc !!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.