Campionul mondial Erik Machens
Campionul mondial Erik Machens

Dansatorului german Erik Machens îi place să acopere tot ringul de dans și să poată transmite motivul pentru care el a ales să danseze.
,,Scopul meu este să mă distez pe cât posibil pe ringul de dans și chiar încerc foarte mult să fac asta”, a spus dansatorul.
,,Distracția” se poate pierde atunci când lupți pentru o medalie, împărțind ringul de dans cu aproape alți 10 concurenți, a explicat campionul mondial și european. Dar el este convis că poate face asta chiar în fața publicului de acasă, în acest weekend, la Competiția sportivă de para dans din Mainhatten, care va avea loc sâmbătă și duminică, 18-19 iunie, în orașul Frankfurt.
,,Nu este ușor să dansezi la acest nivel, dar încerc să nu mă concentrez pe câștigarea medaliilor sau pe astfel de realizări”, a declarat el. ,,Încerc doar să mă concentrez pe dans și să dansez pentru mine și prietenii mei, iar asta îmi dă un sentiment plăcut pe ringul de dans. Aceasta este strategia mea.”

Presiunea poate fi pe mulți dansatori în acest sezon, cu trei competiții, pentru a ajunge la Campionatele Mondiale din 2017, stabilite pentru 21-22 octombrie, în Malle, Belgia.

Cel puțin pentru Machens, el a scăpat de o povară din sezonul trecut.
,,În ultimul sezon a trebuit să dau examenele finale din cadrul studiilor mele de design grafic și de comunicare”, a spus Machens. ,,Deci, mintea mea era concentrată pe alte lucruri și nu pe dans. Dar cred că m-am întors și am arătat publicului din Polonia acest lucru, precum și colegiilor mei de pe ringul de dans că pot conta pe mine.”

Dansatorul, în vârstă de 33 de ani, vine după o victorie obținută la clasa 2, proba de individual masculin, la Polonia Open la sfârșitul lunii mai, care îi oferă un impuls pozitiv pentru Cupa Mainhatten.
,,A fost un început foarte bun pentru mine, deoarece a fost prima mea competiție din acest an și fiind într-o stare bună, am putut arăta progresele făcute”, a spus Machens.
,,Sunt foarte optimist (pentru concursul din acest weekend) pentru că eu concurez acasă și cunosc locul, în plus am dansat acolo la ultimele campionate germane. Sunt foarte familiarizat cu locul și împrejurimile. “

Totuși, diferența dintre Cupa Mainhatten și Polonia Open o va face puternica delegație ucraineană, care îl include pe dansatorul Ivan Zamiga, cel care l-a detronat pe Machens pentru titlul de campion european la proba de individual masculin, anul trecut, în Kosice, Slovacia.
Aici va fi testată strategia lui Machens de a se distra.

El a fost precaut și nu a dezvăluit nici o schimbare potențială a progamului său de dans pentru acest sezon.
,,Strict secret”, a glumit Machens.
,,Nu mă concentrez asupra echipei ucrainene”, a continuat el. ,,Cred că ei sunt foarte puternici, dar voi face tot ce pot.”

Traducere: Lavinia Elena Niculicea

Sursa…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.