Carolina Alonso, candidat pe lista Partidului Popular (PP), va deveni noul primar al orașului Villamuelas. Acest lucru a fost decis în mod clar, în ziua alegerilor din 26 mai, de cei 650 de locuitori ai acestui mic oraș din Toledo. Ea a obținut 242 voturi, cu 34 mai mult decât candidatul socialist, rezultat ce îi va permite să preia funcția de primar sâmbătă, 15 iunie, în cadrul sesiunii plenare, potrivit lui El Digital de Castilla-La Mancha.

Până aici, nimic neobișnuit. Probabil că, aceeași scenă sau una similară a fost trăită de sute de candidați în ziua alegerilor, din întreaga Europă. Însă victoria Carolinei Alonso a fost una specială, deoarece primarul ales s-a născut cu paralizie cerebrală. Totuși, această dizabilitate nu a împiedicat-o să-și împlinească visurile. Ea a devenit o sursă de ambiție și de inspirație, precum și un simbol al excelenței. Viața Carolinei, sau a lui ,,Carol” – așa cum o cunoaște toată lumea din Villamuelas – a fost una care a stat sub semnul voinței, autodepășirii constante și a unei atitudini pozitive.

,,Când eram mică nu puteam merge, apoi am început să merg, și acum o fac pe tocuri „, a spus ea.

Viitorul primar, care are o diplomă în Științe Politice și un master în Resurse Umane, pretinde că este ,,absolut calificată” pentru funcția publică, pe care o va prelua în câteva săptămâni. Referitor la dificultățile pe care dizabilitatea fizică le-ar putea genera, ceea ce o condiționează în momentul în care se exprimă verbal, de exemplu, aceasta subliniază că ,,ea nu este singură” și că are lângă ea o ,,echipă” minunată de consilieri care să muncească din greu în folosul concetățenilor ei. Bineînțeles, ea recunoaște că este o femeie ,,cu mult caracter și foarte muncitoare”, căreia nu-i este teamă să se implice și să ia decizii.

Candidatul din partea Partidului Popular menționează că a luat decizia de a candida la această funcție, ca pe o provocare personală, de a compensa toate impedimentele din calea traseului său profesional și a asigurat că va fi primar al tuturor conaționalilor ei, ,,fără nicio distincție”.

Carolina Alonso, ai cărei vecini pretind că este o persoană veselă și emotivă, spune că momentul în care a aflat că a câștigat alegerile electorale a fost unul dintre cele mai emoționante din viața ei.

,,Oamenii din oraș mă iubesc foarte mult. În micile municipalități persoana este votată, nu partidul”, povestește Carolina, care și-a arătat curajul, demonstrând că nu există obstacole în calea atingerii obiectivelor.

Carolina Alonso a transformat provocările în ocazii de a se implica și de a schimba mentalitățile oamenilor. Este un adevărat exemplu de încredere în posibilitățile pe care fiecare dintre noi le are.

Prin povestea sa, ea transmite un mesaj plin de forță: adevăratele realizări se obțin, prin muncă asiduuă, determinare și tenacitate, și doar atunci când împingi ștacheta limitelor tot mai sus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.