Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), preocupată de starea de sănătate a beneficiarilor săi, în contextul răspândirii COVID-19, a decis ca, începând cu data de 16 martie 2020, să supende activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear, prin intermediul sistemului pe care îl administrează și îl gestionează. Această măsură va fi valabilă pe perioada stării de urgență, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Măsura a fost impusă de hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru instituirea unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19, prin care au fost aprobate recomandările ,,Grupului de analiză” ce vizează și ,,restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetică, săli de jocuri de noroc și cazinouri”, precum și de starea de urgență decretată pe 16.03.2020.

Biletele, care au fost eliberate până la această dată, vor fi anulate, urmând ca beneficiarilor să li se restituie integral contribuția, la cerere. Ulterior reluării activității, aceste persoane vor putea să solicite un nou bilet de tratament pentru anul în curs.

Ministerul Muncii reamintește, în acest context, recomandarea ca cererile tip să fie transmise prin poștă sau prin e-mail, urmând să fie contactați telefonic de reprezentanții casei județene de pensii de domiciliu.

La propunerea conducerii S.C. TBRCM SA, pensionarii aflați deja la tratament vor întrerupe sejurul și vor pleca din stațiuni fiind sprijiniți, în acest sens, de conducerea unităților de tratament balnear, care va programa ieșirile în funcție de orarul mijloacelor de transport cu care aceștia se vor întoarce la domiciliu. Pentru zilele neefectuate, beneficiarii pot solicita restituirea contribuției, proporțional cu numărul zilelor neefectuate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.