Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București American Corner, va desfășura marți, 3 octombrie 2017, începând cu ora 13.00 la Atelierul de Educație Incluzivă — “Advancing Inclusive Education in Romania — Keys to transformational change in education system”, care va avea loc la sediul American Corner — Biblioteca Națională a României din București, Bd.Unirii nr. 22, sector 3, etaj 1.

“Acest workshop deschide dezbaterea pe marginea reformei sistemului de educație din România, pornind de la exemple funcționale de incluziune în educație: sistemul american și o serie de reforme de succes aplicate în alte țări aflate în curs de dezvoltare. Totodată, evenimentul marchează lansarea unei serii de ateliere de educație incluzivă (cursuri/seminarii), pe care CEDCD le va pune la dispoziția profesorilor cu scopul de a dezvolta competențele dascălilor în psihopedagogie incluzivă și managementul școlii inclusive”, se arată într-un comunicat.

Evenimentul îi va avea ca vorbitori inițiali pe domnul PhD. David Towell, Director — Centre for Inclusive Futures, University of Cambridge și doamna M.Ed. Mădălina Turza, Președinte Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (US Department of State Fulbright/Humphrey alumna 2017 — University of Minnesota).

De asemenea, sunt invitați ca vorbitori online doamna Paula Goldberg, director PACER Center (USA)[1] și Amy Hewitt, Senior Research Associate, Director, Research & Training Center on Community Living — University of Minnesota.

Totodată, în cadrul workshopului CEDCD va lansa primul ghid de advocacy pentru părinții de copii cu dizabilități, intitulat GHIDUL PĂRINTELUI MILITANT, elaborat în cadrul unui parteneriat dintre CEDCD și PACER Center — Minnesota, USA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.