Forumul European al Dizabilității (EDF) a lansat recent un chestionar privind prioritățile femeilor și fetelor cu dizabilități din Europa. Acest lucru are ca scop o mai bună promovare a politicilor și programelor concepute pentru a sprijini femeile cu dizabilități din regiune.

Conform celor mai recente date ale UE, 25,9% din populația totală de femei din Uniunea Europeană trăiește cu o formă de handicap. Aceasta corespunde unui număr estimat de 60 de milioane de femei și fete cu dizabilități în regiune. Pentru a asigura drepturile femeilor și fetelor cu dizabilități, unele strategii și politici de acțiune se pot axa direct pe nevoile acestora, iar acest lucru este în paralel cu integrarea egalității de gen în toate domeniile de acțiune.

Adoptarea noii Strategii privind egalitatea de gen de către Comisia Europeană, în martie 2020, a fost primul pas real către includerea drepturilor femeilor cu dizabilități în acțiunile de combatere a violenței.

Potrivit EDF, mai sunt încă multe de făcut pentru a asigura emanciparea femeilor și fetelor cu handicap și pentru a le îndeplini drepturile în diferite domenii, inclusiv educația egală, accesul la justiție, un loc de muncă decent și o viață independentă.

În scopul obținerii de informații care să poată promova mai bine politicile și programele menite să sprijine femeile cu dizabilități în Uniunea Europeană, EDF a diseminat un chestionar privind prioritățile femeilor cu dizabilități din Europa. Sondajul se axează pe problemele principale ale femeilor cu dizabilități din societățile europene, care includ conducerea, sănătatea, accesibilitatea și violența bazată pe gen.

Așadar, dacă ești o femeie cu dizabilități sau mama unui copil cu dizabilități, te rugăm să completezi chestionarul. Rezultatul chestionarului va contribui la pregătirea celui de-al treilea Manifest al EDF privind femeile și fetele cu dizabilități.

Durata aproximativă pe care o presupune completarea chestionarului este de aproximativ 20 de minute. Participanții pot scrie răspunsurile în română.

Chestionarul este disponibil la următorul link: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=x493RNXEo061m9g8AYWbzhps9YmYthRAh5cyxvhyPdpUM05SUlZUVFE0S0haOFcyOFE2TDhDVUpDNiQlQCN0PWcu

Termen limită de completare: 15 iunie 2023.

De menționat este faptul că informațiile colectate în cadrul chestionarului sunt confidențiale. Nu sunt cerute numele sau datele de contact. Doar informațiile agregate vor fi folosite în orice raport.

Pentru întrebări despre acest chestionar, folosiţi adresa de email: s.shabani@edf-feph.org.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.