Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a emis un ordin care permite validarea serviciilor medicale, a medicamentelor și dispozitivelor medicale până la finalul acestei luni, având în vedere că Platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS) a înregistrat probleme de funcționare în ultimele săptămâni.

„Având în vedere faptul că începand cu data de 30.06.2023 au fost constatate întreruperi în funcționarea Platformei informatice din asigurările de sănătate, pentru a asigura validarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale, precum și a serviciilor medicale, medicamentelor și materialelor sanitare specifice programelor naționale de sănătate curative acordate, în data de 30.06.2023, și pentru a asigura decontarea serviciilor acordate, în luna iunie 2023, a fost emis ordinul presedintelui CNAS nr. 602/17.07.2023”, precizează CNAS.

Astfel, ordinul președintelui CNAS nr. 602 din 17 iulie 2023 permite validarea până la 31 iulie 2023 a serviciilor medicale, medicamentelor și materialelor sanitare acordate la finalul lunii iunie 2023 și care nu au putut fi transmise în PIAS din cauza problemelor de funcționare.

Totodată, Ordinul permite transmiterea în PIAS până la finalul acestei luni a serviciilor medicale, medicamentelor și materialelor sanitare acordate offline, în perioada 27-30 iunie, precum și a celor care aveau termen de raportare data de 30 iunie.

Pentru validarea activității desfășurate de furnizori în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, perioada începând cu 1 iulie 2023 și până la data repunerii în funcțiune a PIAS, va fi emis un nou ordin al președintelui CNAS care va reglementa înregistrarea serviciilor medicale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.