Organizaţia neguvernamentală independentă Code for Romania anunţă lansarea aplicaţiei web redirectioneaza.ro, ce vine în sprijinul ONG-urilor în colectarea formularelor 230 de redirecţionare a impozitului pe venit.

Reprezentanții Code for Romania dau posibilitatea pe redirecţionează.ro oricărui ONG să creeze un cont în platformă şi să foloseasca pagina sa dedicată pentru a încuraja cetățenii să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit.

Prin digitalizarea formularului #230, Code for Romania elimină nevoia unui contact direct dintre organizaţii şi susţinători, economisind timp şi resurse cheltuite pe acţiuni publice în mediul offline.

Majoritatea persoanelor care au posibilitatea de a redirecţiona 2% din impozitul pe venit nu o fac din cauza procesului greoi şi a lipsei informaţiilor centralizate cu privire la ONG-urile pe care le-ar putea susţine.

Un ONG poate fi susținut în câţiva paşi: accesarea site-ului redirecţionează.ro; alegerea unui ONG pentru redirecţionarea a 2% din impozit; completarea formularul de pe pagina unui ONG; descărcarea fişierului PDF şi printarea; adugarea CNP-ul, semnarea formularul. Formularul poate fi trimis fie prin poştă, cu scrisoare recomandată, către unitatea ANAF de care aparţine doritorul, fie prin curier sau poştă la adresa ONG-ului pentru a fi depus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.