Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului României s-a reunit astăzi 29.08.2017 în ședință, pentru a discuta inițiativele legislative aflate pe ordinea de zi.

Un raport de admiterea primit din partea Comisiei pentru buget proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.

Un alt punct important, și anume proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.60/2017, pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, la care Comisia pentru buget a dispus amânarea introducerii plății lunare către bugetul de stat a unei sume reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

„Astfel, se păstrează până la 1 aprilie 2018 forma actuală din Legea nr. 448/2006, republicată 2008, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care prevede că autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap in condițiile prevăzute, pot opta pentru achiziția de produse sau servicii de la unități protejate autorizate, pe baza de parteneriat, în suma echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condițiile prevăzute.

Această măsură este luată tocmai pentru a analiza acest caz și a propune o soluție corectă, fără a crea prejudicii celor aproximativ 700 de unități protejate din țară, în care lucrează 3.900 de angajați, dintre care 2.000 sunt persoane cu dizabilități”, se mentioneaza in comunicatul emis de Comisia pentru buget a Senatului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.