Televiziunile din România vor putea beneficia, în mod gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative.

ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Asociația Surzilor din România lansează inițiativa ”Comunicarea alternativă, societate incluzivă”, în cadrul căreia, pentru prima oară în România, televiziunile vor putea beneficia, gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative.

În acest fel, Ministerul Muncii și Justiției Sociale face un pas important pentru a asigura persoanelor surdo-mute un drept fundamental, dreptul la informare.

“Am fost ziaristă și știu cât de important este dreptul de a fi informat. Cei 23.344 de români cu dizabilități auditive au și ei aceleași drepturi ca și toți ceilalți. Tocmai de aceea, Ministerul Muncii și Justiției Sociale lansează, în parteneriat cu Asociația Surzilor din România, inițiativa <>. Concret, televiziunile din România pot beneficia de astăzi, la cerere, în mod gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative în completarea celor 30 de minute obligatorii prevăzute în Legea audio-vizualului. Televiziunile se pot adresa Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități din subordinea Ministerului Muncii și Justiției Sociale”, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.