Asociația „Ridică-te și umblă”, în colaborare cu Asociația Profactum și Centrul Respiro, a organizat Concertul caritabil „Mâini care Cântă”, cu scopul de a achiziționa o mașină accesibilizată care să transporte gratuit persoanele cu dizabilități din Oradea.

Evenimentul s-a desfășurat duminică, 19 decembrie, la ora 15.00, la o biserică din Oradea, unde mai mulţi instrumentişti au interpretat lucrări de muzică clasică compuse de artişti, precum Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach şi Richard Clayderman. De asemenea, în program a fost inclus şi un recital de colinde.

La finalul concertului, participanţii au fost invitați să doneze orice sumă de bani pentru a ajuta asociaţiile menționate să achiziționeze o maşină adaptată pentru persoanele cu dizabilități, care va fi folosită în regim gratuit în Bihor.

Potrivit organizatorilor concertului, în județ trăiesc peste 20.000 de persoane cu probleme locomotorii, din care peste 7.000 persoane locuiesc în Oradea.

,,Ce înseamnă să nu poți ajunge la medic? Ce înseamnă să nu pleci din jurul casei pentru că nu ai transport public adaptat persoanelor cu handicap? Ce înseamnă să nu poți ajunge la o instituție publică? Ce înseamnă să nu poți urca într-un taxi pentru că nu are spațiu pentru scaunul rulant? Și, nu în ultimul rând, ce înseamnă să fii total imobilizat și să nu poți face transferul din scaunul rulant într-o mașină neadaptată cu rampă?  Răspunsul la toate aceste întrebări îl cunosc din experiența proprie persoanele cu dizabilități și familiile lor”, a declarat Mircea Costel Bratosin, pesoană cu dizabilități din Oradea.

Pentru a veni în sprijinul acestora, Asociația „Ridică-te și umblă” a inițiat un proiect unic în România, în cadrul căruia se va crea un mijloc de asistare a nevoii de mobilitate pentru persoanele cu dizabilități.

Şoferul viitorului autoturism va fi Cristian Roşu, preşedintele Asociaţiei ,,Ridică-te şi Umblă” – filiala Oradea, care va transporta gratuit persoanele cu dizabilități la farmacii, spitale, poliţie, gară, vizite medicale sau la asociaţii.

Astfel de mașini adaptate au fost cumpărate în Bucureşti, şi în judeţele Buzău, Botoşani, Timişoara şi Arad, de filialele Asociaţiei ,,Ridică-te şi umblă!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.