La invitația conducerii Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR), senatorul de Caraş-Severin, Ionuţ Chisăliţă, a efectuat o vizită de lucru la sediul CNDR pentru a prelua și a promova în Parlament un nou set de proiecte legislative în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

„La invitația doamnei Daniela Tontsch și a doamnei Claudia Bratan, președintele, respectiv directorul executiv CNDR, am discutat la sediul organizației o serie de proiecte ce vizează domeniul respectării drepturilor persoanelor cu dizabilității. Astfel, pornind de la accesul la o locuință socială, la integrarea în muncă și până la problema asistentului personal, conducerea CNDR a venit cu propuneri de reglementare prin inițiative legislative. Tot în acest sens am purtat discuții și cu doamna Dana Nuța, manager de integrare prin muncă, una din persoanele adânc implicate în medierea dintre persoanele cu dizabilități și firmele private în ceea ce privește angajarea“, informează senatorul PSD, Ionuţ Chisăliţă.

Membru cu drepturi depline al European Disability Forum (EDF), Consiliul Național al Dizabilității din România este o organizație de tip federație, neguvernamentală, umanitară, apolitică, formată din organizații reprezentative la nivel național pentru protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. CNDR s-a înființat în anul 2004 la solicitarea Comisiei Europene, constituind o cerință a aderării României la Uniunea Europeană.

4 Comments

  1. Grozavu Victoria

    De ce nu postati si propunerile facute, sa stim si noi?

  2. Ar trebui schimbate si criteriile de încadrare in grad de handicap ale copiilor cu autism.

  3. Ar trebui modificat ordinul 762 ce prevede pt cei cu handicap vizual îngrădirea dreptului la asistent personal sau însoțitor deși medical se încadrează la o acuitate de 0,01 in urma evaluării psihosomatice comisiile trec peste starea medicală și îți ia acest drept. Ar trebui păstrată doar criteriu medical și eliminată evaluarea psihosomatică unde se comit tot felul de abuzuri. Un rest mic de vedere nu înseamnă că te poți descurca facă sprijin așa cum greșit se apreciază. Oricum au scăzut acuitatile de la 0,04 la 0,01

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.