Autor: Alice (Ciurez) Broinea

Corfu, insula cu peisaje pitorești, a devenit pionieră în oferirea unei experiențe de neuitat pentru persoanele cu dizabilități fizice, datorită inițiativei consilierului pentru Afaceri Sociale, Solidaritate și Voluntariat al Municipiului Corfu, Andreas Skoupouras.

Potrivit unui raport al agenției de știri Athens-Macedonia News Agency, Andreas Skoupouras a luat măsuri pentru ca plajele să fie mai accesibile pentru persoanele care folosesc scaune rulante. Având propriile probleme de mobilitate, după trei ani de eforturi și inițiative, consilierul a reușit să instaleze mai multe scaune plutitoare pe cele mai populate plaje ale insulei, aducând bucurie și satisfacție celor care întâmpinau dificultăți în privința accesului la apă.

El a declarat că insula Corfu este prima din țară care oferă utilizatorilor de scaune rulante șansa de a se bucura de apă, soare și nisip.

Plajele care găzduiesc scaunele plutitoare au devenit cunoscute în întreaga lume, oferind oportunitatea turiștilor cu probleme de mobilitate să se bucure de vacanță. Scaunele sunt instalate pe plajele Dassia, Gouvia, Alykes Potamos, Bouka Lefkimmini, Agios Georgios, Agios  Georgios Pagon și Arillas.

În plus, mai regăsim pe plajele Neak, Dasia Gouiva, Ipsos, Agios Ioannis Peristeron, Paleokastritsa și Benitses, rampe pentru scaune rulante cu acces direct în apă.

,,Scaunele plutitoare oferă acces ușor la plajă și facilitează mișcarea pe nisip, dar și posibilitatea de a te deplasa în apă. Flotoarele oferă o mare stabilitate pe suprafața apei”, a declarat Andreas Skoupouras.

O astfel de inițiativă nu doar îmbunătățește viața localnicilor, dar și atrage turiști din întreaga lume, care sunt în căutarea unei experiențe de vacanță incluzivă și memorabilă.

Celebra insulă ionică, numită Kerkira în greacă, este printre cele mai aglomerate vara, în special în orașul principal. Probabil că cel mai bun moment pentru a o vizita este începând de la sfârșitul verii până toamna (sfârșitul lunii august până la mijlocul lunii octombrie), când vremea este încă excepțională, marea este caldă după luni de soare, iar mulțimile au început să se rărească.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.