Consiliul Național al Dizabilității din România desfășoară proiectul „Criza din Ucraina: Soluții incluzive și recuperare pentru persoanele cu dizabilități”, cu asistență financiară din partea ONG-ului Christian Blind Mission (CBM) și a European Disability Forum (EDF) (Forumului European al Dizabilității).

Proiectul a început în data de 1 mai 2022, se derulează pe o perioadă de 3 luni, și se finalizează la 31 iulie 2022.

Valoarea totală a proiectului este de 50.000 EURO.

Scopul ajutorului umanitar acordat de CBM și EDF este de a se asigura că persoanele cu dizabilități și organizațiile reprezentative ale acestora sunt sprijinite pentru a oferi suport umanitar refugiaților din Ucraina, persoane cu dizabilități și familiile acestora.

„Consiliul Național al Dizabilității din România, ca urmare a implementării acestui proiect, susține acoperirea costurilor pentru nevoi de bază zilnice: hrană, apă, locuință, educație și siguranță ale persoanelor cu dizabilități și ale familiilor acestora, refugiate din Ucraina.

Organizațiile din România care găzduiesc persoane cu dizabilități și au nevoie de suportul nostru, sunt rugate să ne contacteze”, a declarat Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

Date de contact:

Consiliul Național al Dizabilității din România

Website: www.fcndr.ro

Email: federatia_cndr@yahoo.com

Persoana de contact: Robert Stan, manager de proiect

Telefon: 0774909147

“Acest document a fost realizat cu asistența financiară a partenerului finanțator CBM și a European Disability Forum (Forumului European al Dizabilității). Opiniile exprimate aici sunt cele ale Consiliul Național al Dizabilității din România și, prin urmare, nu pot fi considerate în niciun fel ca reflectând opinia oficială a partenerului de finanțare și a European Disability Forum (Forumului European al Dizabilității).”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.