Asociația CONIL organizează, în perioada 15 noiembrie-15 decembrie 2021, Crosul CONIL – Împreună învingem dizabilitatea, un eveniment virtual care marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie).

Echipa CONIL, alături de cei care acceptă provocarea de a participa la acest eveniment, va alerga peste 4.000 de kilometri, pentru a strânge bani pentru copiii bolnavi care au nevoie de terapie și tratament.

,,Deși astăzi tehnologia face ca distanțele să fie depășite atât de ușor, există totuși lucruri pe care nici un avans tehnologic nu le poate înlocui. Cu atât mai puțin astăzi, când întreaga planetă s-a oprit în loc de aproape doi ani. Nu vă faceți iluzii… Moș Crăciun, cu toată superimunitatea câștigată în timp, tot trebuie să fie atent și responsabil, ca noi toți ceilalți. Și pe lângă el, toți elfii săi care, anul acesta, nu pot călători liber. Și-atunci, ce se întâmplă cu scrisorile copiilor adresate Moșului? Fiți fără grijă! Noi, cei de la CONIL, am găsit o soluție! Suntem poștașii oficiali ai moșului și noi vom duce scrisorile copiilor tocmai în Laponia, la poștă centrală a lui Moș Crăciun.

Ce înseamnă asta? Că între 15 noiembrie și 15 decembrie, vom alerga către Laponia cu toate scrisorile copiilor. Dar nu vrem să fim singuri. Avem nevoie de fiecare dintre voi pentru a străbate împreună cei peste 4.000 de km. Aleargă alături de noi, o bucată mai lungă sau mai scurtă de drum, după cum te țin puterile! Fii și tu curierul lui Moș Crăciun! Înscrie-te la Crosul CONIL – Împreună învingem dizabilitatea pe www.conil.ro, donează, aleargă și fă o gămadă de copii fericiți!”, au precizat reprezentanții Asociației CONIL, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, scrisorile copiilor vor ajunge la Moș Crăciun, iar datorită efortului fiecărui participant, fiecare donație va fi transformată într-o ora de terapie și tratament pentru un copil cu autism care suferă și care are nevoie de ajutor pentru a avea o șansă la o viață normală.

,,Așadar, între 15 noiembrie și 15 decembrie, aleargă cu noi pentru a strânge bani pentru copiii bolnavi care au nevoie de terapie și tratament. Aleargă pentru fericirea lor, pentru sănătatea ta fizică și pentru liniștea ta sufletească! Și fiindcă faptele bune sunt întotdeauna răsplătite, avem și noi pregătite niște cadouri pentru ține! Primii 10 alergători care vor străbate cei mai mulți kilometri, vor câștigă super premii oferite de partenerul principal al campaniei, Decathlon România! ”, mai spun reprezentanții CONIL.

Peste 850.000 de români intră în categoria persoanelor cu dizabilități, însă cu siguranță numărul lor este cu mult mai mare. Îngrijorător este faptul că un copil din 54 născuți suferă de o formă de autism sau de altă dizabilitate.

,,Înscrie-te acum la Crosul CONIL – Împreună învingem dizabilitatea, pentru ca, alături de noi, să schimbăm viața acestor copii și a familiilor lor! Împreună vom asigura programe de terapie integrate și recuperare pentru 150 de copii cu autism și alte dizabilități. Cu ajutorul tău acești copii au șansa de a învăța și a deveni autonomi. De asemenea, pașii tăi vor pune zâmbet și speranță pe chipul părinților, aflați mereu în căutare de soluții pentru micuții lor. Fii parte din schimbare și dă pașilor tăi un sens! Pune zâmbet pe chipul unui copil și ajută-l să iasă din izolarea impusă de o societate nepregătită să îl accepte!”, transmit organizatorii evenimentului.

Pașii pentru înscriere sunt următorii:

  • Intră pe http://www.conil.ro și apasă butonul Înscrie-te.
  • Crează cont pe platforma ro.runningheros.com.
  • Dăruiește zâmbete printr-o donație (50 – 70 – 100 lei) – plata cu card!
  • Descarcă aplicația Decathlon Coach pe telefonul tău și creează-ți cont, folosind aceeași adresa de email pe care ai folosit-o la crearea contul pe platfoma gazdă a provocării. În acest moment, aplicația Decathlon Coach este sincronizată cu platforma gazdă a Crosului CONIL.
  • Începând cu 15 noiembrie și până în 15 decembrie, de câte ori te plimbi sau alergi, deschide aplicația și efortul tău se va contoriza chiar în provocarea lansată.

Pentru mai multe detalii, puteți suna la 0784412222, trimite e-mail la office@conil.ro sau puteți accesa pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/896489214334774?ref=newsfeed

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.