Clubul Sportiv Bronx Powerlifting Club Bacău organizează în perioada 2-3 decembrie 2021 Bench Press Trophy Ediția I Bacău, competiție de împins din culcat pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și nanism hipofizar, la care vor participa peste 200 de sportivi. Evenimentul se va desfășura la Sala de Atletism Bacău.

Competiția își propune să devină o plajă de selecție pentru sportivi paralimpici, urmând ca în anii următori să se exindă de la nivel local la nivel național și internațional. Împinsul din culcat este una dintre probele competițiilor de powerlifting, singura recunoscută în rândul probelor olimpice.

,,Prin sport, șansele de afirmare și de realizare ale unei persoane cu dizabilități cresc considerabil. Antrenamentele susținute ajută corpul și mintea să se armonizeze și să lupte împreună pentru a înfrânge greutățile și barierele care li se pun în cale. Prin practicarea unui sport paralimpic, tinerilor li se deschide în față un nou viitor: participarea la Jocurile Paralimpice, iar, prin câștigarea de medalii, apar și multiple beneficii personale: premii, rente viagere, indemnizații, consulturi medicale specializate, burse de studiu, călătorii etc. E o șansă pentru o viață independentă, de campion!”, a declarat pentru Jurnal Social Daniel Zodian, fondatorul CS Bronx Powerlifting Club.

În cadrul competiției, sportivii înscriși pot concura la următoarele categorii:

  • feminin seniori: 47 kg, 52 kg, 57 kg, 63 kg, 72 kg, 84 kg, +84 kg;
  • masculin seniori: 59 kg, 66 kg, 74 kg, 83 kg, 93 kg, 105 kg, 120 kg, +120 kg;
  • open cadeți feminin, open juniori feminin;
  • open cadeți masculin, open juniori masculin;
  • para powerlifting feminin: 41 kg, 45 kg, 50 kg, 55 kg, 61 kg, 67 kg, 73 kg, 79 kg, 86 kg, +86 kg;
  • para powerlifting masculin: 49 kg, 54 kg, 59 kg, 65 kg, 72 kg, 80 kg, 88 kg, 97 kg, 107 kg, +107 kg.

Clubul Sportiv Bronx Powerlifting Club Bacău a luat naștere în anul 2010, în mediul rural, din pasiunea pentru sport și din viziunea și dorința de a folosi sportul ca pe un instrument de a ajuta copiii și tinerii defavorizați să se integreze social și profesional.

,,Credem că suntem speciali, pentru că întotdeauna ne-a plăcut să căutăm, să descoperim și să arătăm oamenilor valorile care se ascund printre noi. Astfel, am ales să lucrăm cu copii din categorii sociale defavorizate: din mediul rural, din familii sărace, din centre de plasament, cărora le-am oferit o șansă de integrare socială și profesională prin sport. De-a lungul timpului, am obținut numeroase premii și medalii la competiții naționale și internaționale de judo și powerlifting, iar, în prezent, numeroși foști sportivi de-ai clubului activează ca profesori de sport și antrenori în toată țara, mulți dintre ei provenind din sistemul de protecție a copilului”, a precizat Daniel Zodian.

Sursa citată menționează că, în 2019, a deschis un orfelinat, în el locuind 19 copii din mediul instituționalizat și tineri din familii fără posibilități, toți medaliați la numeroase competiții naționale și internaționale de judo și powerlifting. Andreea, în vârstă de 15 ani, suferă de nanism hipofizar, dar este campioană atât la judo, cât și la powerlifting, dorindu-și să participe la următoarea ediție a Jocurilor Paralimpice, la proba de împins din culcat.

În prezent, CS Bronx Powerlifting Club Bacău a început să strângă fonduri pentru a amenaja o sală de powerlifting pentru persoanele cu dizabilități motrice și nanism hipofizar, unde vor antrena gratuit tineri care doresc să acorde sportului o șansă, pregătindu-se pentru participarea la competiții.

Din data de 4 octombrie, CS Bronx Powerlifting Club Bacău organizează antrenamente gratuite pentru cei care doresc să se înscrie la competiție, în fiecare luni, miercuri și vineri, în intervalul orar 18:00-20:00. Mai multe detalii se pot obține la numărul de telefon 0749336424.

,,Mereu am ales să investesc în acei copii dați deoparte, temători, dar care aveau un potențial, o pasiune și o putere de muncă extraordinare. Sportul este un principal factor de dezvoltare a comunității noastre locale. Prin proiectele care urmează, îmi doresc să formez, să construiesc oportunități de practicare a unui sport de performanță pentru persoane cu dizabilități, pentru copii din medii defavorizate, îmi doresc cât mai multe participări la competiții naționale și internaționale, dar și atragerea și organizarea de competiții în Bacău, ceea ce ar stimula turismul și economia locală.”, a mai declarat Daniel Zodian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.