Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat joi, 12 noiembrie, că a lansat site-ul www.pensiamea.ro, o platformă unde cei care urmează să se pensioneze să afle toate informațiile de care au nevoie, astfel încât să rezolve totul cu un singur drum.

Prin lansarea acestui site, se dorește eliminarea drumurilor inutile între instituții, mormanelor de copii xerox și a orelor pierdute la cozi.

Violeta Alexandru susține că a creat acest site, în urma numeroaselor discuții cu pensionarii și că dorește, astfel, să forțeze modernizarea sistemului.

,,Pentru a le fi cât mai ușor oamenilor să își pregătească documentele în vederea pensionării și pentru că vreau să forțez lucrurile pentru modernizarea serviciilor caselor de pensii, am dezvoltat site-ul: www.pensiamea.ro. Este făcut cu voluntari; foarte mulți oameni au simțit că vreau să facem treabă la Ministerul Muncii. Și au venit să ajute. România chiar are resurse ca să îi fie bine. Eu sunt foarte încrezătoare că se poate.

Am pornit această inițiativă deoarece românii merită o tranziție simplă și ușoară către pensionare. Fără zeci de drumuri la instituțiile publice. Fără mormane de copii xerox. Fără griji și stres”, a scris pe pagina sa de facebook, ministrul Muncii.

Ministrul Muncii spune că a inițiat programul ,,Un singur drum la Casa de Pensii” pentru a face viața românilor cât mai ușoară, rapidă și convenabilă, prin digitalizarea și simplificarea procesului de pensionare.

,,La baza întregii dezvoltări economice și în spatele fiecărei școli, spital sau drum construit din bani publici stau milioanele de români care aleg să muncească și să contribuie la dezvoltarea României. Până acum, când ajungeau la finalul carierei, românii erau întâmpinați cu un haos birocratic, cu stres și drumuri obositoare. Un mod foarte neplăcut de a fi răsplătit pentru deceniile de muncă pe care le-au depus. Cred că românii merită mai mult decât atât. De aici a plecat și inițiativa mea „Un singur drum la Casa de Pensii”. Cu un nume sugestiv, această inițiativă are ca scop digitalizarea și simplificarea procesului de pensionare. Am luat această inițiativă din respect față de români și cu gândul la siguranța lor pe timpul pandemiei“, a explicat Violeta Alexandru.

Potrivit Ministrului Muncii, românii pot ieși la pensie cu un singur drum la Casa de Pensii, urmărind doar 3 pași simpli: mai întâi trebuie să adune toate documentele cerute, apoi să încărce documentele pe site-ul CNPP și să se programeze pentru a ridica decizia de pensionare.

Violeta Alexandru mai menționează că toate documentele se pot trimite electronic și că programarea la Casa de Pensii pentru ridicarea deciziei se va face abia după ce totul este în regulă, astfel încât oamenii să nu facă o mulțime de drumuri. Ea își dorește ca pe viitor această decizie să fie trimisă beneficiarului prin poștă, împreună cu un mesaj de mulțumire din partea statului pentru toată munca depusă de-a lungul vieții profesionale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.