Autor: Rusty Adriana Holtei

COMENTEZ:

Eu cred că oamenii se țăcănesc pe zi ce trece mai tare, iar noi ăștia mulți, dar mici pentru ei, parcă îi încurajăm să ne plesnească câte o pleașcă așa din când în când, nu de alta, dar parcă bântuia plictiseala prin capetele noastre.

Nu știu ce să cred dar de un lucru sunt sigură: parcă prea am tăcut măi frașilor, prea i-am lăsat să se dea deștepți și uite că au și început să se creadă deștepți ăștia de prin primării. Auzi, am citit azi ceva ce m-a lăsat cu gura căscată: ,,PRIMARII VOR SĂ AIBĂ REPREZENTANT ÎN COMISIA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP,, , mai să fie dracu al dracu?

Cum să-ți treacă așa ceva prin cap și să te gândești că tu, neica nimeni din porumb, care te crezi Dumnezeu și ai ajuns primar că ai prostit pe unii, vorbesc la modul general, crezi că ești în măsură să îmi spui tu dacă am nevoie de ajutor sau nu. Păi cap de sifon, oare nu ești tu vinovat că sunt localitațile pline de handicapați închipuiți?

Oare, nenea primaru nu e vina matale ca unii orbi conduc, că alții sapă ca handicapați care sunt cu însoțitor, cară și muncesc de ramâi prost când te gândești că tu ăla care chiar ești handicapat faci parte din categoria lor?

Cine naiba să mă creadă pe mine, handicapat adevarat, că îmi este greu să mă descurc?

Dacă vrem ceva, noi aștia handicapati pe drept sau însoțitorii nostri se duc la primarie, să vezi urlete, țipete și tunete, să vezi văietături că nu sunt bani, că vai ce povară suntem noi, că s-au săturat ei de milogi ca noi….

Nu v-ar fi rușine să ridicați capul din pamânt și să răcniți la cei ce sunt în suferință, acum vreți și să le decideți voi gradul de ajutor.

Pai noi nu ne vindem pe voturi, noi nu putem fi scoși cu japca la vot, dar ceilalți handicapați închipuiți, da…mereu da, și ei și neamul lor.

Domule Budăi, după ce că te-au cocoțat ăștia intr-o funcție cam sus, se pare că și căciula asta e cam mare pentru matale și îti cade pe ochi. Cum se poate domnule să nu vezi abuzurile făcute de primari, însoțitori dați afară, refuzul plății salariilor acestora? Nu tu banii de hrană prin unele primarii, nu tu vaucere de vacanță…să mai zic?

Păi nu te-o mânca pielea să bagi primari în comisiile de evaluare?

Mai bine, nu trimiți matale controlul să scuturi ,,patura ,, asta a dizabilității închipuite?
Să vezi matale cât de multe minuni poți face, să vezi orbi și ciungi vindecați, să vezi paralizați cum zburdă! Minuni, nu jucărie!

Iar noi, ăștia amărâții, stăm și ne rugăm de matale, domn’ Budăi, că poate ți-o da Dumnezeu vreo sclipire de inteligență și treci plata salariilor asistenților personali și a indemnizațiilor înapoi la minister, numai să le scoți de la primării, că altfel te vor ajunge blestemele celor umiliți și batjocoriți, că îți spun eu, Dumnezeu nu doarme și până la urmă ciomagul cu care ne-ai dat matale la căpățână, să știi, are două capete.
Ce e de zis?
Am tot zis…de făcut?

Ieșiți odată din vizuină, voi, cei cu handicap, asistenți personali, și nu-i lăsați pe ăștia să ne decidă ei soarta.

Ei nu vor transparență când sunt ședințele consiliului local, fac ca trenul de zici că au văzut pe dracu dacă apare vreun localnic în ședințele lor, care la o adică ar trebui să fie publice, dar vor reprezentant la dracu în praznic.

Noi suntem de vină că nu le-am dat cu ,,hai sictir,, și vedeau ei atunci ce înseamnă respectul pentru cetățean. Nu suntem slugile nimănui, nu uitați asta și lăsați-o mai moale cu frica….uniți multe putem schimba, dar cu fapte, că de vorbe e lumea sătulă….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.