Pandemia de COVID-19 scoate la iveală și lucruri bune, invitând oamenii la solidaritate și generozitate. Marius Hămbășan și soția lui, Dorina, două persoane cu dizabilități, rezidente ale Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni, județul Sibiu, au hotărât, în urmă cu aproximativ o lună, să facă un gest nobil față de colegii de centru. Astfel, au demarat o campanie de strângere de fonduri, pentru ca cei 77 de colegi să primească daruri de Sfântul Nicolae și Crăciun.

Marius Nicolae Hămbășan are 39 de ani, suferă de distrofie musculară și este dependent de scaunul rulant. El a cunoscut-o pe Dorina, în vârstă de 36 de ani, în Centrul Dumbrăveni și tot acolo s-au căsătorit.  Împart aceeași cameră a căminului și își doresc să aibă propria lor locuință. Ambii cunosc prea bine greutățile prin care trec persoanele cu dizabilități. În plus, centrul de la Dumbrăveni a fost declarat de autorități focar COVID, soția lui Marius fiind declarată pozitivă și izolată departe de el timp de două săptămâni. Întrucât majoritatea rezidenților și angajaților centrului s-au vindecat, Marius s-a gândit să le facă o bucurie și să le ofere colegilor de suferință cadouri, prin intermediul unei campanii umanitare. Această campanie inedită (singura campanie umanitară din România inițiată de doi rezidenți, soț și soție) este una transparentă, care pe tot parcursul desfășurării ei a arătat toate sumele și produsele strânse, precum și documentele privind achiziționările, atât în mass-media, cât și pe rețelele de socializare.

În urmă campaniei inițiate de acest cuplu inimos și cu sprijinul conducerii Centrului, s-a strâns suma de 2600 RON, din care s-au cumpărat cadouri în valoare de 1518 RON, daruri ce au fost împărțite persoanelor cu dizabilități din centru. Împreună cu oameni cu suflet bun, cei doi au reușit să aducă pe chipul colegilor lor un strop de bucurie și de speranță. Marius Hămbășan și soția lui, Dorina, precum și directoarea centrului, Munteanu Raluca, doresc să le mulțumească tuturor celor care s-au alăturat campaniei, oameni simpli, dar cu inimă mare, care au oferit din puținul lor celor năpăstuiți.

,,Pe 5 decembrie, Moș Nicolae imun la COVID-19 s-a întâlnit cu rezidenții/bolnavii instituționalizați în Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni, în număr de 77 de persoane. Doresc să mulțumesc public conducerii DGASPC SIBIU, doamnei Laura Camelia Vilsan, pentru gândurile frumoase, încurajare, susținere și implicare în cadrul campaniei începute de mine și soție (dânsa donând in contul deschis pe numele soției mele o suma pentru cadouri destinate beneficiarilor CRRPH Dumbraveni). De asemenea, aș dori să le mulțumesc următoarelor persoane: doamnei Raluca Munteanu, directoarea Centrului, doamnei Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România, și soțului ei, domnul Peter Klaus Tontsch, domnului avocat Constantin Cojocariu, grupului de activiști civici, Colectiva Urzica, și tuturor celor care s-au implicat în această campanie”, mărturisește Marius.

Marius speră să aducă bucurie pe chipurile colegilor instituționalizați și de Crăciun, persoane care trec prin momente grele, având în vedere pandemia de Covid 19. Așadar, campania de strangere de fonduri continuă.

Marius menționează că în anii precendeți primeau daruri cumpărate de reprezentanții Centrului din bugetul de alimente, dar anul acesta sunt greu încercați de pandemia de Covid 19.

,,Toți suntem afectați de măsurile drastice de restricționare, acestea sunt traume emoționale. Campania umanitară inițiată de noi ar putea ameliora situația financiară a centrului rezidențial. Nu mai este necesară ,,ruperea” din fondurile destinate altor cheltuieli pentru a asigura cele necesare desfășurării activităților de igienizare și a asigurării cadourilor pentru sărbători”, spune Marius.

Marius și Dorina au deschis două conturi, unul în lei și unul în euro, și le pun la dispoziția celor care vor să ofere cadouri și de Crăciun. Cei care doresc să se alăture campaniei pot dona alimente pentru masa de Crăciun, produse de curățenie și igienă, orice lucru care le-ar putea fi util.

 „Orice poate fi folositor, începând de la produse pentru curățenie și igienă, până la produse alimentare. Oricine dorește să facă o donație sau poate sponzoriza este așteptat alături de noi. Avem convingerea că toți cei care citesc despre campania noastră se vor implica și vor aduce o picătură de speranță, care se va transforma în clipe de fericire și multe zâmbete. Vă mulțumim!”,  mai spune Marius Hămbășan.

Orice zâmbet contează!  Un mic ajutor poate face o inimă fericită. Împreună putem lua parte la crearea unor bucurii.

Toți cei care vor să se implice alături de Marius și Dorina pot folosi datele de mai jos.

Contact:

Nicolae Marius Hambasan,

Telefon: 0755.709.853,

Email: marius.hambasan@gmail.com

Cont în lei:

Nume: HAMBASAN DORINA – MARIA

COD IBAN: RO20CECEB00008RON1212653

Cont în euro:

Nume: HAMBASAN DORINA – MARIA

COD IBAN: RO89CECEB000B2EUR1212664

Cod SWIFT: CECEROBUXXX

Centrul de Recuperare si Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbraveni, Sibiu.

Str. Mihai Eminescu, nr. 54,

Telefon: 0269/865688, fax: 0269865337.

Director centru: Muntean Raluca

Emai: citodumbraveni@yahoo.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.