Autor: Marius Viorel Girada

Când vorbim despre ambulanță, ne gândim că o putem utiliza doar în caz de urgență, dar acest autovehicul poate fi utilizat și pentru transportul pacientului la orice unitate sanitară publică sau privată din țară.

Persoana în cauză sau reprezentantul legal va depune o cerere la Serviciu Județean de Ambulanță, în care va specifica numele și vârsta pacientului, diagnosticul dovedit cu copie după acte medicale (certificat de handicap, decizie medicală sau externări precedente), precum și cel de identitate, o copie după trimitere către unitatea unde se va face tratamentul, destinația, scopul și durata șederii. În cazul internării, se va specifica că la data externării va avea nevoie de ambulanță pentru întoarcerea acasă.

La mine nu este cazul, dar dacă este necesar se menționează: nevoia de oxigen, cadrul medical care să însoțească pacientul etc. La final, se scrie un număr de telefon, pentru a suna șoferul care a fost alocat, să stabilească cu familia deplasarea.

Puteți afla mai multe informații aici: https://vreausalupt.wordpress.com/

One Comment

  1. Este vreo lege sau act juridic unde sunt scrise aceste lucruri? La Galați, trebuie să iei trimitere de la medicul de familie către medicul specialist(unde mergi cu programare), apoi medicul specialist îți dă o solicitare pe care o duci la SAJ. Deci o procedură care necesită timp și drumuri. Copilul meu are certificat de handicap grav cu însoțitor până la 18 ani, și merg la recuperare cu el aproape lunar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.