Fiecare individ are dreptul la independență, la afirmare, la egalitate de șanse și fiecare individ, în parte, poate contribui la acordarea acestor drepturi semenilor săi. Societatea în care trăim poartă trăsăturile membrilor săi. Așadar, să fim ceea ce dorim să trăim! Să oferim ceea ce dorim să primim!

În continuarea procesului de diseminare a informației corecte și a exemplelor de bună practică, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, alături de Facultatea de Psihologie și Știițele Educației a Universității Spiru Haret și Consiliul Național al Dizabilității din România organizează Conferința Națională „Independență! Reușesc!”, eveniment aflat sub umbrela campaniei Omul din Spatele Autismului. Specialiști autohtoni și de peste hotare vor dezbate rolul familiei în dezvoltarea autonomiei personale și în creșterea gradului de independență al persoanei cu Tulburări din Spectrul Autismului, într-o societate rezilientă.

Evenimentul va fi structurat pe două zile după cum urmează:
-8 iunie 2018 (10.00-17.00), prelegeri în plen în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88, București), concert de pian, lansare de carte și expoziție de produse efectuate în ateliere de către persoane cu Tulburări din Spectrul Autismului.
-9 iunie 2018, workshop-uri tematice, la sediul ANCAAR, din București.

ANCAAR învită la eveniment specialiști din domeniu (medici, psihologi, asistenți sociali, pedagogi), studenți, masteranzi, aparținători ai persoanelor cu Tulburare de Spectru Autist precum și membri ai societății interesați de problematica autismului în România.

Înfinţată în 1991, Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) este prima asociaţie a aparţinătorilor persoanelor cu autism înfiinţată în România. Misiunea asociaţiei este creşterea calităţii vieţii persoanelor cu autism şi a familiilor acestora. Asociaţia are 8 filiale în ţară, fiecare filială fiind independentă.

Veniți, alături de noi, să clădim o societate rezilientă, incluzivă pentru fiecare!
Vă invităm să ne fiți alături și să ne descoperiți activitatea pe pagina noastră de Facebook Ateliere ANCAAR și pe site-ul nostru www.autismancaar.ro .

ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ PENTRU COPII ŞI ADULŢI CU AUTISM DIN ROMÂNIA- ANCAAR
Intrarea Precupeţii Vechi, numărul 9, sector 2, Bucureşti
www.autismancaar.ro; office@autismancaar.ro; tel: 0773360741; 0773360744

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.