În continuarea procesului de diseminare a informației corecte și a exemplelor de bună practică, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) organizează Conferința Națională ,,Stimularea palierelor vocaționale, un drum către integrare”, eveniment aflat sub umbrela campaniei Omul din Spatele Autismului, anunță ANCAAR, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, specialiștii vor dezbate rolul stimulării palierelor vocaționale prin tehnici de terapie ocupațională, pentru dezvoltarea autonomiei personale, creșterea gradului de independență al persoanei cu Tulburare de Spectrul Autist și integrare în societatea noastră.

,,Fiecare individ are dreptul la integrare, la un loc în societate și, în același timp, la liberă exprimare. Cum procedăm pentru a opri discriminarea din autism? Cum aducem copiii speciali în grădinițe și școli? Cum deschidem manifestările culturale și educaționale pentru adolescenții cu autism? Cum procedăm pentru a integra adulții cu autism pe piața muncii? Cum valorizăm particularitatea și punem în plan secund dizabilitatea? Societatea în care trăim poartă trăsăturile membrilor săi. Așadar, să fim ceea ce dorim să trăim! Să oferim ceea ce dorim să primim!”, se arată în comunicat.

Evenimentul va avea loc vineri, 3 iunie 2022 (9.00-14.30), în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88, București). La eveniment, vor avea loc prelegeri, proiecție film, concert de pian și chitară, lansare de carte și expoziție de produse efectuate în ateliere de către persoane cu autism.

ANCAAR invită la eveniment specialiști din domeniu (medici, psihologi, asistenți sociali, pedagogi), studenți, masteranzi, aparținători ai copiilor, tinerilor și adulților cu Tulburare de Spectru Autist, precum și membri ai societății interesați de problematica autismului în România.

Înfințată în 1991, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) este prima asociație a aparținătorilor persoanelor cu autism înființată în România. Misiunea asociației este creșterea calității vieții persoanelor cu autism și a familiilor acestora. Asociația are 8 filiale în țară, fiecare filială fiind independentă.

ANCAAR ne invită să le fim alături, să clădim o societate incluzivă pentru fiecare. Puteți să descoperiți activitatea celor de la ANCAAR pe pagina de Facebook Ateliere ANCAAR și pe site-ul  www.autismancaar.ro.

ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ PENTRU COPII ŞI ADULŢI CU AUTISM DIN ROMÂNIA – ANCAAR

Intrarea Precupeţii Vechi, numărul 9, sector 2, Bucureşti
www.autismancaar.ro; office@autismancaar.ro; tel: 0773360741; 077336074

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.