Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) organizează în premieră la Braşov, împreună cu Filiala judeţeană din localitate, pe data 20 iunie a.c., cea de a XI-a ediţie a Festivalului de Folclor şi Romanţe ”Ion Blăjan”, concurs naţional destinat interpreţilor amatori cu deficienţe de vedere din România.

Evenimentul, care beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi al Lions Club Braşov, va avea loc la Sala Patria începând cu ora 10.00. Vor fi prezenţi artişti amatori cu deficienţe de vedere din 20 de judeţe ale ţării, iar juriul va fi format din personalităţi de prestigiu ale muzicii din Braşov. De asemenea, în cadrul evenimentul vor susţine recitaluri invitaţi speciali de la Asociaţia Culturală Kids Music Production Braşov şi Ansamblul Folcloric al Casei de Cultură a Studenţilor din Braşov.

Vă invităm să fiţi alături de noi la această manifestare deosebit de importantă pentru comunitatea persoanelor cu dizabilităţi vizuale din ţara noastră, dar şi pentru publicul larg, care va avea ocazia să descopere că talentul şi perseverenţa nu pot fi îngrădite de deficienţe. Intrarea este liberă.

Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) este organizaţia nonguvernamentală reprezentativă la nivel naţional care apără şi promovează interesele persoanelor cu deficienţă de vedere. Prin cele 34 de filiale ale sale, Asociaţia cuprinde peste 40.000 de membri (persoane cu handicap vizual grav, accentuat şi mediu) de pe întreg teritoriul ţării.

Asociaţia Nevăzătorilor din România are statut de utilitate publică acordat de Guvernul României prin H.G. 1033/03.09.2008, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale deficienţilor de vedere. Este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Naţional al Dizabilităţii şi, implicit, a Forumului European al Dizabilităţii.

Filiala ANR Braşov reprezintă, încă din anul 1961, pe plan judeţean, interesele deficienţilor de vedere, oferind servicii şi programe socio-profesionale, cultural-educaţionale, de sport şi timp liber.

Sursa…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.