Autor: Andreea Raluca Coteanu

Sportiv de performanță imobilizat în scaun cu rotile, Flavian Alexandru Crăciun este candidat USR-Plus la primăria Bujoru, județul Teleorman: ,,Eu cred că o primărie se conduce cu cap și nu cu picioarele”.

Absolvent al Universității Româno-Americane pe specializarea Marketing și Management, Flavian Alexandru Crăciun este un tânăr ambițios care dorește să facă o schimbare și în satul natal. În vârstă de 33 de ani, el intră în lupta electorală cu fapte demne de admirat și cu dorința de a aduce localitatea la standarde europene.

Acum 8 ani de zile am fost nevoit să plec din localitate pentru a încerca să-mi fac o viață, să-mi construiesc un viitor ca orice alt tânăr. Am zis că este momentul să mă întorc, să încerc să pun în practică și acolo ceea ce am învățat în toți acești ani. Mă refer în sensul de a schimba ceva în bine, de a-i ajuta pe ceilalți din jurul meu”, spune Flavian Crăciun.

Flavian Crăciun povestește că în anul 2007 viața lui a fost schimbată total. Până la vârsta de 19 ani a fost un tânăr perfect normal, dar din cauza unei erori medicale, în urma unei operații la coloană, a devenit utilizator de scaun rulant.

Întrebat dacă dizabilitatea este o piedică, dacă acest lucru îi scade șansele pentru a fi ales, Flavian Crăciun răspunde încrezător: ,,Nu cred că dizabilitatea mă poate împiedica în a conduce o primărie. Eu cred că primăria se conduce cu cap și nu cu picioarele. Cei care au condus, până acum, nu știu dacă au avut cap, dar picioare au avut sigur’’. El mărturisește că este o localitate săracă, fără investiții în oameni sau în ceea ce ar putea aduce plus valoare vieții lor. Din punctul lui de vedere, dizabilitatea nu este un impediment în a dezvolta o comunitate. Speră ca oamenii să înțeleagă asta, să țină seamă și de reușitele sale anterioare.

Crăciun Alexandru Flavian este sportiv de performanță. De 10 ani practică tenisul de câmp, iar de șapte ani participă la competiții internaționale și reprezintă România la cel mai înalt nivel. În anul 2014 a pus baza asociației ,,Primii pași spre performanță’’ din dorința de a ajuta: ,,După operație, doi ani de zile am stat închis în casă. Văzând cât de greu îi este unei persoane cu dizabilități să se reintegreze în societate, să își câștige drepturile sau să fie acceptat, m-a îndemnat să pun bazele acestei asociații’’, mărturisește el.

Printre altele, în anul 2016 a susținut, printr-un parteneriat cu firma PRIMO PROD SRL, mai multe centre de bătrâni și copii prin oferirea unor pachete alimentare, haine și jucării ( Centrul de Plasament Pinocchio, Centrul de bătrâni Voluntari, Centrul de copii com. Olteni, jud.Teleorman, Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” prin donarea a 1500 de ursuleți de pluș pe secțiile de Oncologie și Kinetoterapie recuperare medicală). În același an, Flavian Crăciun, alături de Asociația Totul Pentru Tine, a reușit să doteze școala gimnazială din comuna Bujoru cu patru table magnetice. El spune: ,,Aveau table de când mama mea era elevă la școală. Dacă se scria cu creta și se ștergea cu buretele, vă puteți imagina ce investiții au fost făcute în școală înainte.’’

Ce îl diferențiază de ceilalți candidați?

Flavian Crăciun se declară dezamăgit de starea actuală a comunei. Semnalează că arată ca un sat defavorizat, lipsit de investiții, cu drumuri neasfaltate și fără condiții ( apă și canalizare).

,, Dorința de a ajuta, de a mă implica, de a lăsa ceva în urmă mă motivează. Nu mă interesează partea financiară. Vreau ca satul meu natal să atingă standarde europene.

Copiii merită o șansă! Avem laboratoare de chimie și fizică care au ajuns în paragină. Sunt sigur că prin investiții școala poate prinde viață din nou.

La fel de trist este că nu se promovează cultura, avem degeaba căminul cultural”, a declarat Flavian Crăciun pentru Jurnal Social.

Flavian Alexandru Crăciun este candidat USR-Plus la primăria Bujoru, județul Teleorman, spune că este important să rămână ceva vizibil în urma sa. Consideră că a reușit să se afirme cu ceea ce a făcut până acum, are încredere în oameni că îl vor susține și intenționează ca în cei patru ani de mandat să atingă schimbările menționate.

One Comment

  1. Un om cu un caracter foarte puternic! Sunt convins ca după ce va fi ales în funcție, pe lângă promisiunile făcute, pe care sigur le va duce la îndeplinire, va aduce multe alte schimbări în comună, pentru cetățenii de acolo! Felicitări pentru realizările de până acum și mult succes în campania electorala!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.