În data de 16 noiembrie 2018, Forumul european pentru persoanele cu dizabilități (EDF) și Österreichischer Behindertenrat vor găzdui evenimentul ,,Folosirea inteligenței artificiale pentru a a îmbunătăți accesibilitatea – oportunități și riscuri ale tehnologiilor emergente pentru persoanele cu handicap”.

Evenimentul va explora pe deplin potențialul tehnologiilor emergente și se va concentra pe tehnologii, precum Inteligența Artifiială (AI). Acesta își propune să dezbată și să promoveze o abordare a unui design universal în dezvoltarea acestor tehnologii, sprijinind accesibilitatea sporită pentru persoanele cu dizabilități. Evenimentul va fi sponsorizat de Microsoft, Facebook, Google, Amazon, My Handicap și Fundația Essl. Va fi o ocazie unică pentru delegați și experți ai mișcării europene pentru persoanele cu dizabilități de a face schimb de opinii cu marile companii tehnologice, de a cunoaște soluțiile bazate pe AI și de a se implica împreună în ceea ce privește viitorul accesibilității.

Evenimentul este împărțit în trei părți. Prima se va concentra pe inteligența artificială, iar companiile importante din sfera tehnologică vor avea ocazia să își explice poziția și inițiativele pe această temă. Cea de-a doua parte se va axa pe prezentarea soluțiilor și a celor mai bune practici în materie de accesibilitate pentru persoanele cu handicap. În cele din urmă, cea de-a treia parte va deschide discuția în rândul tuturor participanților: persoanele cu dizabilități, experții în domeniul TIC și reprezentanții companiilor care vor fac schimb de idei privind viitorul accesibilității.

Obiectivele evenimentului sunt:

• Prezentarea și diseminarea unui nou raport privind tehnologiile emergente care descriu oportunitățile, provocările și riscurile pe care aceste noi tehnologii le pot genera în rândul persoanelor cu dizabilități, în care mai mulți operatori din domeniul TIC au contribuit cu interviuri.

• Organizațiile care sprijină persoanele cu dizabilități (DPO) să fie conștiente de principalele tendințe tehnologice și de modul în care acestea pot afecta viața persoanelor cu dizabilități.

• Dezvoltarea înțelegerii inteligenței artificiale, a învățării automate, a internetului obiectelor, a realității virtuale, a locuințelor inteligente etc. și modul în care aceste tehnologii emergente pot fi făcute accesibile pentru a îmbunătăți accesibilitatea persoanelor cu dizabilități.

• Prezentarea soluțiilor și practicilor valoroase care pot fi preluate de OPD, de persoanele cu dizabilități și de companiile și organizațiile din domeniul TIC pentru a primi feedback de la persoanele cu handicap privind aceste soluții și practici.

• Facilitarea creării de rețele între OPD și companiile și organizațiile din domeniul TIC.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.