Fundația Misericors – Trup pentru suflet vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități neuromotorii și locomotorii cu venituri mici, subvenționându-le, parțial sau integral, costul serviciilor de recuperare medicală și al serviciilor stomatologice oferite.

În cadrul proiectului de sănătate ,,Trup pentru suflet”, lansat în 2019, Fundația Misericors, în parteneriat cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria, a deschis un cabinet medical unde persoanele cu afecțiuni (handicap) neuromotorii și locomotorii primesc îngrijire adecvată prin metode moderne și eficiente de tratament. Cabinetul beneficiază de experiența de peste 20 de ani a unui medic extraordinar,  prof. univ. dr. Sidenco Luminița.

Printre serviciile de recuperare medicală de care beneficiază persoanele cu dizabilități se numără servicii de kinetoterapie și electroterapie.

Beneficiarii acestor servicii sunt pacienții cu patologii reumatologice degenerative, artroze (coxartroză, gonartroză, spondiloză), inflamatorii cronice (artrită, spondilită anchilopoetică), neurologice (nevralgii cervicobrahiale, neuromialgii, nevrite, sindroame algoneurodistrofice, lombosciatică, discopatii la diferite nivele ale coloanei vertebrale) și ortopedice (cu eficienta musculatura slăbită a spatelui, scolioze și cifoze incipiente în care se realizează cu adevărat antrenamentul muscular – entorse, luxații, contuzii, sindrom algoneurodistrofic post-fracturi, accelerarea calusarii, întinderi musculare, redori articulare, atrofii musculare de inactivitate).

Persoanele cu venituri sub 1600 de lei beneficiază de un pachet social gratuit, care include: un consult, în urma căruia medicul specialist propune schema de tratament, o ședință de kinetoterapie și trei proceduri de fizioterapie pe zi, timp de 10 zile și un control la finalul perioadei de tratament.

În cazul paciențiilor cu venituri între 1601 lei și 2500 lei se aplică reduceri de 50% și 25% față de prețul standard.

Pentru a beneficia de subvenționarea costurilor cu tratamentul, este necesar ca pacienții să prezinte următoarele documente:

  • Justificativ de venit (talon pensie, adeverință de venit, etc.);
  • Document medical din care să reiasă diagnosticul;
  • Cartea de identitate.

,,În cadrul proiectului de sănătate – Trup pentru suflet, Fundația Misericors vine către persoanele cu dizabilități locomotorii și neuromotorii, cu servicii de recuperare medicală și servicii stomatologice, oferind o mână de ajutor atunci când intervin problemele financiare. Prin acest proiect, vrem să aducem o alinare sufletească și să amintim faptul că niciodată nu suntem singuri în lupta pe care o ducem”, spun reprezentanţii Fundaţiei Misericors – Trup pentru suflet.

Serviciile de recuperare medicală se vor acorda în Cabinetul de Recuperare Sala Palatului. Cabinetul se află în str. Ion Câmpineanu, nr. 23, sector 1, București. Pentru mai multe detalii, puteți suna la numărul de telefon: 0770 771 937 sau puteți trimite e-mail la: contact@misericors.com.

Fundaţia Misericors – Trup pentru suflet este o organizaţie non-profit formată dintr-un grup de oameni sensibili la suferinţa, nevoile şi limitările materiale ale semenilor lor. Fundaţia este dedicată ajutării persoanelor cu dizabilităţi neuromotorii şi locomotorii cărora posibilităţile materiale nu le permit accesul la tratament.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.