Fundația pentru copii Șansa la Viitor a început în această lună să desfășoare proiectul „Starea de bine este obiectivul meu – terapii pentru copiii cu dizabilități”, prin intermediul căruia 40 de copii cu afecțiuni psihoneuromotorii ce provin din familii defavorizate vor obține potențialul maxim de recuperare și vor dezvolta abilități de integrare în societate.

,,Din păcate, în România, există foarte puține centre speciale pentru copii cu dizabilități decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate raportat la numărul celor care au nevoie să beneficieze de aceste servicii. Atât copiii, cât și părinții acestora de cele mai multe ori, se trezesc singuri și neajutorați în fața unei lupte pe care nu știu cum să o ducă, motiv pentru care Fundația pentru copii Șansa la Viitor realizează acest proiect. Pentru ca cei 40 de copii să se recupereze și să se adapteze în societate, acestia vor beneficia de ședințe de recuperare medicală: kinetoterapie, masaj terapeutic, ergoterapie, logopedie, consiliere psihologică, terapie ocupațională, cât și activități de grup, precum «Atelierul Prieteniei» și activități asistate de animale”, au declarat reprezentanții Fundației pentru copii Șansa la Viitor.

În paralel, părinții copiilor beneficiari ai proiectului vor primi sprijin psihologic în cadrul grupului de suport “Eu pot si nu sunt magician!”, organizat de către Fundația pentru copii Sansa la Viitor cu frecvență săptămânală, pe toată durata proiectului.

,,Părinții acestor copii luptă cu ei cot la cot pentru o viață normală, de aceea li se oferă și acestora suport prin acțiunile “Eu pot și nu sunt magician!”. În cadrul acestora părinții vor căpăta mai multă încredere de sine, nivelul stresului va scădea considerabil, astfel încât relația copil-părinte să fie în parametri optimi prin creșterea disponibilității emoționale a părintelui față de copil. Se dorește starea de bine a întregii familii, fapt pentru care părinții vor beneficia de suport psihologic avizat”, au precizat  reprezentanții fundației.

Potrivit sursei citate, toată această muncă depusă de echipa de specialiști implicată în acest proiect va fi celebrată printr-un eveniment, la care vor participa copiii și părinții din program și în cadrul căreia cei mici vor primi diplome de super-eroi pentru puterea și ambiția de care au dat dovadă pe parcursul celor 6 luni de terapie și de a face acest pas important spre normalitate.

,,E minunat când poți aduce zâmbete sincere pe chipurilor celor greu încercați și poți vedea cum se recuperează pas cu pas. Cu pași mici înaintăm spre o lume mai bună și pozitivă”, au mai spus reprezentanții fundației.

Proiectul este derulat de Fundația pentru Copii Șansa la Viitor, în perioada septembrie 2021 – martie 2022, și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.