O sută de vârstnici din Bucureşti au primit meniuri tradiţionale de Paşte, iar alţi 500 au beneficiat de ajutor material în Vinerea Mare, în urma unei acţiuni organizate de Fundaţia Regală Margareta a României.

,,Peste 1 milion de vârstnici din țara noastră trăiesc singuri, mulți dintre aceștia fiind afectați de probleme de sănătate sau de lipsuri materiale. Pentru ei, sărbătorile nu înseamnă fericirea reunirii familiale, mese îmbelșugate sau liniște sufletească. În pragul sărbătorilor de Paște, Fundația Regală Margareta a României este alături de seniorii care se confruntă cu situații dificile de viață și care fac parte din programele Fondul pentru Vârstnici, Telefonul Vârstnicului și Generații, cu meniuri festive livrate la domiciliu, dar și pachete cu produse alimentare sau igienico-sanitare”, se arată într-un comunicat al Fundației Regale Margareta a României.

Potrivit sursei citate, în Vinerea Mare, 100 de seniori din București au primit meniuri calde tradiționale – ouă roșii, drob, friptură de curcan și pască – pregătite de City Grill, acțiune posibilă datorită generozității clienților grupului de restaurante, care pot contribui prin donarea unui „meniu în așteptare” la mesele de sărbători pentru vârstnicii singuri și cu venituri reduse.

De asemenea, Fundația a pregătit pentru aceștia și pachete ce conțin alimente și produse necesare acestor zile: cozonaci, produse alimentare şi de igienă personală, produse din carne, lactate, precum şi măşti sanitare de protecţie.

Acțiunea de solidaritate s-a desfășurat cu implicarea a 35 de voluntarilor, printre care și angajați ai Adobe România, dornici să vină în sprijinul celor care nu mai au pe nimeni, prin livrarea pachetelor direct la domiciliul acestora.

Acţiuni similare au loc şi în alte localităţi din ţară, prin intermediul ONG-urilor sprijinite de Fundaţie prin Fondul pentru Vârstnici. 

,,Astfel de acţiuni au loc şi în alte localităţi din ţară unde, alţi 500 de vârstnici primesc ajutor material, prin contribuţia partenerilor şi a sponsorilor (…). ONG-urile cu serviciile sociale dedicate seniorilor sprijinite de Fundaţie sunt în judeţele Alba, Argeş, Bistriţa, Braşov, Cluj, Constanţa, Mureş şi Tulcea”, se precizează în comunicat.

Tot cu ocazia sărbătorilor pascale, 50 de seniori cu un trai precar din programul social Telefonul Vârstnicului au primit tichete sociale, fiecare în valoare de 200 de lei oferite de Compania Națională Loteria Română. Telefonul Vârstnicului este singura linie telefonică gratuită și confidențială dedicată persoanelor vârstnice, accesibilă la nivel național și prin intermediul căreia, de la debutul pandemiei, aproape 4000 de vârstnici au primit sprijin practic sau emoțional.

În urmă cu un an, în martie 2020, în contextul declarării pandemiei COVID-19, Fundația Regală Margareta a României a lansat Fondul pentru Vârstnici, pentru a veni în ajutorul celei mai vulnerabile categorii de persoane, vârstnicii singuri și cu dificultăți materialePeste 9.000 de seniori din diverse zone ale țării, au primit până acum sprijin pentru a depăși cu bine această situație dificilă.

Persoanele fizice sau companiile care doresc să se implice în susținerea acțiunilor de sprijin pentru vârstnici, o pot faceprintr-o donație lunară de 2 Euro printr-un SMS cu textul SINGUR la 8844, redirecționarea a 3,5% din impozit, donații on-line sau direct în contulRO77BACX0000000129312250sauprintr-o sponsorizare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.