Persoana in scaun rulant

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, că împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, a inițiat  unui proiect de act normativ deosebit de important, prin care standardele de cost pentru serviciile sociale vor fi actualizate.

,,Mă bucur să anunț că am inițiat, împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale. Acestea reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social”, spune Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Potrivit acesteia, vor fi majorate standardele de cost pentru serviciile sociale destinate unor categorii de români, printre care persoanele adulte cu dizabilități.

,,Astfel, majoram standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecției și promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilități și persoanelor vârstnice, precum și cele pentru serviciile sociale destinate prevenirii și combaterii violenței domestice”, susține Gabriela Firea.

Ea precizează că ultima actualizare a standardelor de cost pentru serviciile sociale a avut loc în urmă cu doi ani, subliniind că aceste măsuri sunt necesare și urgente.

,,Ultima actualizare a acestora a avut loc în urmă cu doi ani, așa încât măsurile sunt nu doar necesare, ci și urgente, având în vedere ritmul galopant în care au crescut, în ultima perioadă, prețurile pentru energie sau pentru bunurile de larg consum. Acești bani reprezintă singura sursă de acoperire a nevoilor de bază, pentru că și ei au dreptul la un trai decent”, adaugă Gabriela Firea.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a subliniat că  ,,grija pentru copiii abandonați a fost una dintre prioritățile mandatului la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, încă de la început”.

,,Apreciez în mod deosebit eforturile colegilor mei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție de a găsi cele mai bune soluții pentru ei. De asemenea, salut implicarea colegilor din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, pentru susținerea persoanelor cu dizabilități și a celor vârstnice. Este obligația noastră să îi ocrotim, să încercăm să le oferim cât mai multe șanse pentru un trai decent”, mai spune Gabriela Firea.

2 Comments

  1. De ce nu da o sumă ? Daca mărește indemnizația de handicap cu cinci lei , mai bine nu-i dă .

  2. Ploaie Lavinia Maria

    Persoana la pat 37 ani pe trecerea de pietonii de 11 ani stau numai pe spate noroc cu mama !Sa scumpit toate.Merita cei care sunt cu adevarat bolnavi eu nu am primit nici card de alimente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.