Romanian Diversity Chamber of Commerce, în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România, organizează Global Accessibility Awareness Day Conference, o conferință despre accesibilitate, dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități.

Conferința are loc în condițiile în care rata de ocupare a forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități în România este mult mai mică decât cea a persoanelor fără dizabilități. Potrivit Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități din România, dacă 74% dintre persoanele cu vârsta între 20 și 64 de ani fără dizabilități sunt angajate, procentul este de doar 51% pentru persoanele cu anumite limitări și scade dramatic pentru persoanele cu limitări severe, respectiv doar 12% dintre ele sunt angajate.

Prima ediție a Global Accessibility Awareness Day (GAAD) România va reuni sectorul public, experți de nivel înalt, susținători ai drepturilor persoanelor cu dizabilități și corporații internaționale pentru a discuta despre provocările actuale, accesul și transformarea digitală, prezentând în același timp soluții și inițiative pentru a elimina barierele și a crea șanse egale pentru toți.

Evenimentul se desfășoară joi, 19 mai 2022, la Hotel Marmorosch, din București.

Printre vorbitorii prezenți la eveniment se numără Tanya Collingridge, Deputy Head of Mission în cadrul Ambasadei Marii Britanii în România, Dragos Tuță, fondatorul Ambasadei Sustenabilității în România, precum și reprezentanți ai startup-ului Lumen, companiei Kaufland, Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități și ONG-uri, precum Orange Foundation, AMAis, ANSR și „Alături” de Voi”.

Scopul acestei prime conferințe în România este de a explora și potențialul persoanelor din această categorie, adesea ignorată de către mediul de business, pentru a dicuta despre accesul pe piața muncii și incluziunea celor aproximativ 1 milion de persoane cu orice tip de dizabilitate vizibilă și invizibilă din România.

,,Angajatorii trebuie să înțeleagă că un model de business de viitor este unul incluziv, unde principiile de egalitate, respectul pentru diversitate și flexibilitatea în crearea de forme de angajare adaptate persoanelor cu dizabilități aduc valoare în echipe, cresc productivitatea și contribuie la brandul de angajator. În România, un număr mare de companii nu sunt încă convinse că a angaja persoane cu dizabilități este o oportunitate și este nevoie să aducem în atenția tuturor valoarea diversității, a incluziunii și schimbările pozitive pe care acestea le pot aduce echipelor lor”, a declarat Dragoș Tuță Mihaylov, fondator al Ambasadei Sustenabilității în România și speaker în cadrul conferinței GAAD.

Detalii despre eveniment aici: https://www.eventbrite.co.uk/…/global-accessibility-in…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.