Guvernul a hotărât, joi, 25 ianuarie 2024, că persoanele care nu au folosit integral sumele de pe cardurile de energie destinate achiziționării de lemne de foc le vor putea încasa, în numerar, la oficiile poștale.

Exectivul a aprobat, joi, ordonanța pentru completarea a articolului XLVIII din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscale și bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene, și pentru instituirea unor măsuri în gestionarea fondurilor europene.

Prin acest act normativ sunt vizați, în primul rând, beneficiarii Programului Sprijin pentru România, conform OUG 63/2022. Aceștia vor putea utiliza cardurile și pentru aplicarea măsurii de sprijin prin acordarea de alimente de bază şi mese calde. Fondurile necesare pentru emisia și distribuirea cardurilor destinate noilor beneficiari sunt incluse în bugetul de stat deja aprobat, informează Guvernul.

,,O altă prevedere a acestei ordonanțe îi vizează pe beneficiarii sprijinului pentru încălzire. Cei care nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc le vor putea încasa, în numerar, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poștale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, pentru documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024”,

Beneficiarii ajutorului pentru achitarea facturilor, prin intermediul cardului de energie, sunt:

  • pensionarii cu venit lunar sub 2.000 de lei, inclusiv;
  • pensionarii de invaliditate cu venit lunar sub 2.000 de lei, inclusiv ;
  • persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venit lunar sub 2.000 de lei, inclusiv;
  • familiile care primesc alocație de susținere;
  • familiile sau persoanele care beneficiază de ajutor social.

Media venitului lunar pe fiecare membru de familie nu poate depăși 2.000 de lei.

Poșta Română a anunțat că aceste carduri de energie sunt valabile până la data de 31 martie 2024 și pot fi folosite pentru lemne de foc, rumeguș, cărbune sau pentru plata facturilor la energie electrică și termică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.