Asociația Suport Mastocitoză România anunță vaccinarea cu vaccinul anti-COVID a primului pacient cu mastocitoză sistemică cu șocuri anafilactice multiple la nivel internațional.

Vaccinarea a avut loc respectându-se protocolul elaborat de The Mast Cell Disease Society și promovat de Centrul European de Excelență în Mastocitoză România, coordonat de conf. univ. dr. Horia Bumbea.

Pacienta vaccinată, Angelica Marin, este cadru medical și a fost de acord să își facă publică identitatea pentru a-i încuraja pe toți cei aflați în dificultatea luării unei decizii de a se vaccina, să se vaccineze.

,,Azi, 12 ianuarie, pentru mine a fost cel mai important eveniment, VACCINAREA ANTI-COVID 19. Ca să ajung să mi se facă acest vaccin, a trebuit să trec prin mai multe peripeții. După ce am ajuns la Spitalul Floreasca, a trebuit să trecem printr-un filtru. În momentul în care au aflat că am mastocitoză sistemică și am făcut multe șocuri anafilactice, dar șocurile acelea grave, severe, nu o alergie la unele medicamente sau alimente, nu au vrut să mă vaccineze. Cu toate că am respectat protocolul dat de doamna doctor Brandușa Petruțescu (am luat înainte cu două ore Ketotifen, Famotidina, Xyzal, iar înainte să mă vaccineze am luat încă un Ketotifen și un Xyzal plus 3 cromoglicat), am plecat de acasă cu optimism, cu speranța că nu voi face niciun șoc anafilactic. Nu am făcut, dar puteam sa degranulez de la stresul provocat de refuzul doctorilor  care aveau în fața lor o ordonanța de urgență dată în data de 9 ianuarie pentru toți bolnavii care au avut în trecut șocuri anafilactice severe. Până în final (parcă eram mascota mastocitozei) s-a făcut o ședință cu toți managerii, doctorii în alergologie, imunologie, ca să-și dea acordul pentru ca  eu  sa primesc  vaccinul. Au stat lângă mine domnii doctor de la UPU, domnul Manager, mulți doctori din Floreasca. M-au vaccinat, sunt bine, nu am avut nicio reacție alergică, nu am nimic, poate mâine o sa fie o mica durere locală. Îi mulțumesc Nicoletei Vaia, președinta Asociației Suport Mastocitoză România, pentru tot sprijinul acordat, domnilor și doamnelor doctor de la SUUB, care au vorbit la telefon cu doamnele doctor de la Spitalul Floreasca. Eu vă rog frumos ca sub  îndrumarea doamnei doctor Brandușa Petruțescu și a echipei de Hematologie SUUB, coordonată de dl conf. univ. dr Horia Bumbea, să aveți curajul să faceți vaccinul anti-COVID 19”, a spus Angelica Marin.

,,Este un act responsabil, un exemplu motivațional pentru toti cei cu mastocitoză din lume, o boală foarte rară, oncologică, hematologică, ce are ca particularitate un număr mare de șocuri anafilactice. Urmând protocolul și sfaturile medicilor, având o relație de încredere cu medicii din rețeaua de mastocitoză, coordonată de conf. univ. dr. Horia Bumbea, 90 din cei 96 de adulți cu mastocitoză au decis să se vaccineze și speră să intre în cea de-a doua etapă de vaccinare. Protocolul de vaccinare anti-COVID este disponibil pe www.mastocitoza.ro și pe Facebook – Asociația Suport Mastocitoză România”, a declarat Nicoleta Vaia, președinta Asociației Suport Mastocitoză România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.