La fel ca în ultimii 7 ani, Asociaţia „Ridică-te şi Umblă” organizează în perioada 19-26 august 2018 o tabăra la Centrul de instruire şi conferinţe Stupini, situat la aproximativ 8 kilometri de Braşov.

Media participării, în acești ani, este de 170-200 de persoane, incluzând aici persoanele cu dizabilităţi, însoţitorii acestora şi voluntarii. Campusul are terenuri de sport (tenis, baschet, volei şi fotbal), livadă cu fructe, alei largi, asfaltate şi un foaier generos în care încap mai mult de 130 de persoane. Campusul mai beneficiază şi de o sală modernă de 500 de locuri, spaţiu în care zilnic se vor desfășura programe şi festivităţi.

Centrul dispune de 220 de locuri repartizate în 3 corpuri: A, B şi C, dar pentru a oferi condiții acceptabile se vor folosi doar 150-160 de paturi, în camere cu 2 sau 3 paturi.

În corpul A, la parter, sunt camere de 2 şi 3 paturi, totalizând 25 de locuri oferite persoanelor în scaun rulant. În general băile sunt spațioase, accesibile pentru majoritatea persoanelor cu dizabilități locomotorii, dar la nevoie se pun la dispoziție și scaune de toaletă.

În corpul B, la etajul 1 se află camere cu mai multe paturi. Restul camerelor sunt situate la etajele 1 şi 2 ale corpului A, etajul 2 al corpului B şi în întreg corpul C. În afara corpului A, unde sunt câteva camere cu băi aferente, grupurile sanitare sunt situate pe holuri.

Atmosfera, programele, activităţile şi excursiile sunt cele care oferă clipe şi amintiri de neuitat.

În fiecare zi se vor desfăşura diverse activităţi sportive, culturale, medicale (masaj, consultaţii oferite de medicul de serviciu al Asociaţiei), seminarii pe teme variate, recreaţii, urmând ca seara fiecare filială să îşi susţină propriul program cultural – artistic. Toate acestea sunt completate de masa zilnică, gustoasă şi sănătoasă, oferită din abundenţă.

Vor fi organizate excursii în zone pitoreşti, iar ocazia de a asculta orga de la Biserica Neagră va fi în programul de vizitare a Pieţii Sfatului din Braşov.

Nu vor fi ratate activităţile sportive paralimpice: alergări în scaun rulant (mecanic şi electric), alergări ale nevăzătorilor, competiţii sportive unde sunt implicaţi voluntari, dar şi competiţii de şah, tir cu arcul, darts, tenis de masă, tenis de câmp, remi, fotbal şi baschet.

În ultima seară de sâmbătă se va organiza un program festiv minunat, unde persoanele cu dizabilităţi vor desfăşura prin cântec, poezie, scenete, mărturii şi poveşti de viaţă, o neuitată încoronare a taberei.

Date tehnice care oferă claritate în organizarea taberei și angajamentul fiecăruia dintre participanți.

Prețul taberei este de 300 RON, atât pentru persoanele cu dizabilități, cât și pentru însoțitori și voluntari. Pentru ca uneori, excepțional, participă și copii aparținători, prețul taberei pentru cei sub 14 ani este de 150 RON.

IMPORTANT: Pentru tabără este necesară și o adeverință medicală de la medicul de familie din care reiese faptul că persoana cu dizabilități este aptă pentru participarea în colectivități.

Persoanele cu dizabilități de gradul 1, care depind permanent de însoțitor, trebuie să aibă însoțitor.
Dacă este necesar, o persoană cu dizabilități poate avea doi însoțitori, dar nu mai mulți.
Transportul până la tabără va fi în responsabilitatea participanților la tabără, Asociația asigurând de obicei transportul de la gara Brașov la tabăra din Stupini.

De anul acesta nu se va mai da un avans la înscriere, ci se va achita suma integrală de 300 RON. În cazul în care se renunță la tabără din cauza unor situații cu totul speciale, suma va fi returnată.

Numărul maxim de beneficiari, însoțitori și voluntari este de 150 persoane.

Corpul B are 2 camere cu 15-25 paturi, pentru un posibil excedent de participanți și pentru cei care acceptă aceste condiții.

Tema taberei este „Încă un pas…”, temă prin care vrem să transmitem puterea familiei „Ridică-te și umblă” de a se ridica și de a duce mai departe cu răbdare valorile speranței și prieteniei.

Sunt așteptați să participaţi la una dintre cele mai bine organizate tabere din ţară pentru persoanele cu dizabilităţi, unde vă veţi face prieteni noi şi veţi trăi momente de mare frumuseţe sufletească.

Regulamentul taberei „Ridica-te și umblă”

Administrative
Se propune:
Respectarea normelor de igiena în camere și la grupurile sanitare.
Respectarea orelor de somn și a meselor zilnice, cât și a programului de deșteptare.
Respectarea programului de activități zilnice (având în vedere excepțiile).
Respectarea deciziilor organizatorilor pentru bunul mers al programelor taberei.
Păstrarea în condiții bune a lucrurilor încredințate din dotarea dormitoarelor sau din dotarea bucătăriei.
Orice plecare din tabără să fie anunțată, iar persoana cu dizabilități să fie însoțită (dacă este cazul). Vineri 24.08.2018 este o zi rezevată pentru ieșirea în oraș.

Climat de familie în condiții de prietenie și amabilitate
Relațiile dintre persoanele cu dizabilități și voluntari să fie de respect și amiabile.
Orice nevoie de bază va fi adresată voluntarului sau însoțitorului, cât și organizatorilor dacă se impune.
Orice persoană, fie cu dizabilități, însoțitor sau voluntar, este chemată să realizeze un climat de familie în condiții de prietenie și amabilitate.
Voluntarul va asigura sprijinul solicitat de persoana cu dizabilități, fără ca persoana cu dizabilități să abuzeze de voluntar și nici ca voluntarul să neglijeze nevoile persoanei cu dizabilități.

Situații speciale și sancțiuni
Persoanele care vor crea turbulență, tensiuni repetate, și care se vor impotrivi regulilor stabilite vor fi rugate să părăsească tabăra.
Persoanele care vor avea o suferință care se va acutiza în tabără, sau care vor cere spitalizare, vor fi relocate la domiciliu.
Persoanele care vor căuta să destabilizeze programul taberei, sau care vor instiga la opinii negative vor fi rugate să părăsească tabăra.
Persoanele care vor pleca din tabără în mod repetat în afara programului stabilit și a excursiilor programate vor părăsi tabăra.
Fumatul și consumul de alcool sau stupefiante în incinta taberei sunt strict interzise pe toată durata taberei.

Pentru a vă înscrie în tabără trebuie:
1. Recomandat este să vă încadrați în perioada de înscriere 28 mai – 15 iulie. Înregistrarea persoanelor va fi oprită odată cu completarea numărului, chiar și înainte de termenul anunțat.
2. Înscrierea va fi comunicată telefonic Asociației „Ridică-te și umblă”, la Florin Dobromir – 0725019961.
3. În aceeași zi se va depune integral suma de 300 RON în contul de mai jos cu titlul „DONAȚIE TABĂRĂ”.
Contul Asociației pentru tabără este deschis la BCR, Sector 2, București: RO15RNCB0073138072160011.
4. La momentul depunerii trebuie specificat:
– numele și prenumele persoanei care va participa în tabără;
– să fie specificat titlul: „DONAȚIE TABĂRĂ” și obligatoriu: NUMĂRUL DE TELEFON;
5. După data de 31 iulie 2018, veți fi sunați de secretariatul Asociației pentru a completa împreună anumite date necesare pentru tabară. Formularul solicită informații pentru a putea organiza evenimentul în funcție de dizabilitatea dumneavoastră.

Câteva indicații:

Dacă doriți să depuneți costul de participare pentru mai multe persoane este obligatoriu să specificați numele fiecărei persoane și numărul de contact al persoanei pe care o înscrieți.

Întrucât urmează să fiți contactați, sunteți rugati să menționați un număr de telefon corect.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.